-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Jauna bokseriukė laukia gerų žmonių pagalbos

Vilniuje, Filaretų gatvėje, iš visureigio buvo išmesta 4–5 mėnesių jaunutė bokserių veislės kalytė su sulaužyta kojyte.
Bokseriukė, kuri laukia pagalbos
Bokseriukė, kuri laukia pagalbos / „Lesės“ nuotr.

Bokserė buvo apžiūrėta veterinaro, padaryta rentgeno nuotrauka. Ją radę žmonės būtų ją pasilikę, tačiau kalytės kojos lūžis senas, matyt buvo gipsuotas ir blogai suaugo kaulas. Kalytei reikalinga operacija, galbūt ne viena. Kol kas sunku tiksliai pasakyti, viskas priklausys nuo to, kaip ji jausis po pirmos operacijos.

„Lesės“ nuotr./Bokseriukė, kuri laukia pagalbos
„Lesės“ nuotr./Bokseriukė, kuri laukia pagalbos

Prognozės nėra labai džiuginančios: kadangi kalytė dar auga, operuojant galima netyčia pažeisti kaulo augimo funkciją skatinantį elementą, o tai sustabdytų kojos kaulo augimą. Žinoma, galimas variantas, kad operacija bus sėkminga, tačiau rizika visada išlieka.

Ją radę žmonės nemano, kad sugebės tinkamai pasirūpinti kalyte jos pooperaciniu laikotarpiu, todėl jos pasilikti nebeplanuoja. Pooperacinis laikotarpis nebūtų toks sudėtingas, koks galėtų atrodyti: kalytė turėtų nešioti specialią apsaugą, kad neišsitrauktų siūlių, negalėtų laipioti laiptais, turėtų būti apribotas jos judėjimas (galėtų būti laikoma narve arba kitoje mažoje erdvėje).

Operacijos kaina dar nėra žinoma, bet jei atsirastų laikini globėjai arba žmonės, kurie norėtų auginti kalytę, bandytume iš gerų žmonių surinkti reikiamą sumą.

Kalytė labai graži ir miela, dar tokia jaunutė, todėl labai norėtume suteikti jai galimybę pasveikti ir rasti gerus namus. Ieškome jai bent laikinų globėjų, nes vis dar neturime galimybės jos laikyti remontuojamose prieglaudos patalpose ne tik dėl vykdomų remonto darbų, bet ir dėl to, kad negalėtume užtikrinti jai tinkamos priežiūros. Pagalbos reikėtų kuo skubiau.

Dėl pagalbos bokseriukei skambinkite „Lesės“ direktorei Vestai tel. nr. 8 605 33452.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius