Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV prezidento pasirinkta šunų veislė nudžiugino portugalus

Žinia, kad Jungtinių Valstijų prezidentas ketina įsigyti portugalų vandens šunį, labai nudžiugino šios šunų veislės tėvynės gyventojus, kurie tvirtina, jog Baracko Obamos negalėjo pasirinkti geriau.
Barackas Obama
Barackas Obama / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Seniau nei prieš 500 metų šie šunys dalyvavo didinguose žmonijos (istorijos) momentuose“, – jausmingai aiškino Hugo Oliveira iš Vandens šunų išsaugojimo draugijos, kuri Portugalijoje rūpinasi šių į pudelius panašių keturkojų veisimu.

„Jis gali būti vienas iš mūsiškių. Kodėl gi ne?“ – portugalų vandens šunų veisėja Carla Peralta, gyvenanti pietiniame Algarvės regione, sakė populiariam dienraščiui „24 Horas“.

C.Peraltos kalytė turėtų susilaukti mažylių apie Velykas, o maždaug tuo metu šunelį planuoja įsigyti Obamų šeima.

Šią savaitė JAV pirmoji ponia Michelle Obama žurnalui „People“ patvirtino, kad šeima norėtų paimti iš prieglaudos portugalų vandens šunį, kurio kailis neturėtų sukelti alergijos jautriai vyresniajai dukrai Maliai.

„Regis, jų temperamentas labai geras, – sakė ji. – Vertinant pagal dydį, jie yra tarsi pusiaukelėje... Be to, mūsų pažįstami, kurie juos augina, beprotiškai gyrė.“

Portugalų vandens šunys buvo išvesti dar prieš atsirandant krikščionybei, o XV amžiuje apkeliavo pasaulį su portugalų keliautojais.

Šios veislės šunys yra puikūs plaukikai, nes jų kojų pirštai sujungti plėvele. Žvejams jie padeda ieškoti pamestų tinklų, taip pat sergsti laivus.

Praeitame amžiuje portugalų vandens šunimis buvo mažiau domimasi, tačiau Portugalijos ir JAV entuziastai atgaivino šią veislę, kuri vertinama dėl švelnaus būdo, ypač bendraujant su vaikais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius