Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune nukankintas šunelis Benas sveiksta, atsirado ir jo draugė (atnaujinta 16.15 val.)

Į sužvėrėjusių paauglių nukankintą šunį Beną gydančių gyvūnų globėjų rankas trečiadienį pateko ir su juo vaikštinėdavusi kalytė. Jai taip pat teko iškęsti kraupią nepilnamečių egzekuciją.
Šunelis Benas (kairėje) ir jo draugė kalytė Tina atsidūrė gyvūnų globėjų rankose.
Šunelis Benas (kairėje) ir jo draugė kalytė Tina atsidūrė gyvūnų globėjų rankose. / Gyvūnų globėjų asociacijos nuotr.

Grupelės nepilnamečių žiauriai muštas, iš antro aukšto mėtytas ir klijais girdytas šuo Benas sveiksta. Antradienį veterinarai sugipsavo lūžusią kojytę ir Benui leidžia skausmą bei uždegimą malšinančius vaistus.

„Šuo ėda, laka, atsistoja ant trijų kojyčių. Jis gauna gerą priežiūrą, maitinimą ir, kiek įmanoma, meilės, tad manau, kad bėgant laikui skriaudos turėtų pasimiršti, – tikino gyvūnų globos bei kontrolės tarnybos „Nuaras“ vyriausiasis veterinaras Aurimas Steponavičius. – Tiesa, šuo yra senas, tad kaulai gyja daug sudėtingiau nei jauno šuns.“

Rado ir kalytę

Trečiadienį apie pietus į gyvūnų globėjų rankas pateko ir tame pačiame apleistame pastate, esančiame Šilainių mikrorajone, kankinta kalytė. Jai savo egzekucijas filmuojantys paaugliai į šnerves bei nasrus buvo prišvirkštę klijų.

Gyvūnų globėjų asociacijos nuotr./Nuo paauglių nukentėję šuneliai šiuo metu saugūs atsidūrę gyvūnų globėjų rankose.
Nuo paauglių nukentėję šuneliai šiuo metu saugūs atsidūrę gyvūnų globėjų rankose.

„Moteris, kuri į tą statybvietę šuneliams atnešdavo ėdalo, mums paskambino ir pasakė, jog ši kalytė pagaliau pasirodė. Ją paėmė mūsų du gyvūnų gelbėtojai. Iš pradžių ji buvo labai nepatikli, netgi urzgė ir rodė agresiją. Tačiau dabar ji yra auksinio charakterio. Ji visas žaizdas yra išsilaižiusi ir atrodo sveika, jos kailis gražus, – teigė Gyvūnų globėjų asociacijos narė Džiuginta Vaitkevičienė. – O būtumėte matę jų susitikimo akimirką, kaip jiedu džiaugėsi. Benas pakilo iš vietos, vizgino uodegą, jiedu laižėsi. Tai mums sukėlė tokį versmo ir džiaugsmo protrūkį. Dabar neina į atskirus narvelius, būna kartu.“

Moteris tikino, kad „Nuaro“ darbuotojai ieško dar vieno nuo tų pačių skriaudikų galėjusio nukentėti šunelio, kuris vaikštinėdavo su Benu ir trečiadienį atsiradusia kalyte.

Šuneliams ieško naujų namų

Papildyta 15.00 val. Gyvūnų globos bei kontrolės tarnybos „Nuaras“ darbuotojai laukia žmonių, norinčių priglausti kraupius išgyvenimus patyrusį Beną, skambučių. Naujieji namai bus ieškomi ir trečiadienį į „Nuarą“ patekusiai kalytei. Norintys tapti kurio nors šunelio globėjais, turėtų skambinti telefonu 8 37 324545.

„Nors mes jau sulaukėme 6- 7 žmonių, norinčių priglausti Beną, skambučių, mes ieškome tokių, kurie gyventų privačioje valdoje su aptverta teritorija. Mat ilgus metus laisvėje valkatavusiam Benui antkaklio neuždėsi. Jam reikėtų namų, kur jis galėtų laisvai lakstyti po kiemą“, - paaiškino D.Vaitkevičienė.

Įtariamasis apklaustas policijoje

Papildyta 16.15 val. Kauno Santakos policijos komisariate dėl žiauraus elgesio su gyvūnais pradėtas ikiteisminis tyrimas. Įtarimai yra pareikšti netoliese Beno egzekucijos vietos gyvenančiam 17 metų Edgarui Š., kuris trečiadienį buvo apklaustas komisariate. Įtariamajam talkinę du paaugliai tyrėjo buvo apklausti kaip liudininkai. Santakos komisariato vadovas Raimondas Abugelis, paklaustas, kaip įtariamasis aiškino savo žiauraus elgesio motyvus, nebuvo kalbus.

„Motyvai yra ikiteisminio tyrimo dalis, tad nenorėčiau jų atskleisti. Nėra taip, kad jis būtų tyčia daręs, nes norėjęs išgarsėti, - miglotai kalbėjo komisaras, užsiminęs, jog įtariamasis, kankindamas šunį, nenumanė apie jam gresiančią atsakomybę. - Norėčiau akcentuoti visuomenės teisinio švietimo klausimą. Daugelis žmonių mano, kad gali savo gyvūną nušauti ar nuskandinti, ir kad čia nėra jokio blogo dalyko“.

Policijai nustatinėjant įtariamojo bei kartu su juo buvusių asmenų tapatybes itin pasitarnavo aplinkinių namų gyventojai, suteikę vertingos informacijos. Tuo tarpu nufilmuota egzekucijos medžiaga tyrėjams taps svariu įkalčiu. R.Abugelis užsiminė, jog ikiteisminis tyrimas bus baigtas greitai, galbūt net šią savaitę. Tyrėjui visą medžiagą perdavus prokurorams, šie spręs, ar byla pasieks teismą. Lietuvos Respublikos Baudžiamasis kodeksas už žiaurų elgesį su gyvūnais numato piniginę baudą, viešuosius darbus, areštą arba įkalinimą iki vienerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius