Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune teko užmigdyti, kaip įtariama, iš daugiabučio per langą išmestus du kačiukus

Juos išgelbėti bandžiusi kaunietė kreipėsi į policiją. Pareigūnai dar neapsisprendė, ar bus pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl žiauraus elgesio su gyvūnais.
Kačiukas
Kačiukas / Svetlanos Valujevos/Mice.lt nuotr.

Kaip pasakojo laišką į 15min.lt atsiuntusi Kauno miesto gyvūnų globos ir priežiūros tarybos pirmininkė Gaiva Pundytė, liepos 14 dieną viena kaunietė jai pranešė, jog Žemuosiuose Šančiuose, Nemuno krantinėje, prie 28-ojo namo, rastas sunkiai sužeistas kačiukas. Gyvūną jauna moteris buvo priglaudusi savo namuose.

„Atvažiavusi pas ją pamačiau leisgyvį kačiuką. Mergina pasakojo, kad apie gyvūną jai papasakojo vaikai, matę, kaip katinėlis buvo išmestas iš greta esančio namo“, – teigė G.Pundytė.

Sunkiai sužeistą kačiuką moterys nuvežė į Dainavos veterinarijos kliniką. Padarę tyrimus veterinarai nustatė, jog gyvūnui sužeista galva, jis patyręs ir kitų sunkių traumų. Iš pradžių dar dvejojo, bet vėliau moterys nusprendė, kad kačiuką geriausia užmigdyti – kad nesikankintų. Dėl tolesnės jo sveikatos būklės veterinarai neteikė jokių konkrečių vilčių.

Vos grįžusi namo G.Pundytė sužinojo, kad toje pačioje vietoje yra dar vienas sunkiai sužeistas kačiukas. Manoma, kad abu gyvūnai kartu buvo išmesti iš kažkurio Nemuno krantinėje esančių namų.

„Kaip ir pirmąjį kačiuką, šį nuvežėme į Dainavos veterinarijos kliniką. Jam taip pat nustatė sunkių sužalojimų, teko užmigdyti ir šį gyvūną“, – sakė Kauno miesto gyvūnų globos ir priežiūros tarybos pirmininkė.

Ji teigė tą pačią dieną kreipusis į Panemunės policijos komisariatą, prašydama pradėti ikiteisminį tyrimą dėl žiauraus elgesio su gyvūnais. Ar tyrimas bus pradėtas, kol kas nėra aišku.

„Jie man sakė, kad viskas priklausys nuo liudininkų, ar jie norės kalbėti. Egzekuciją matė tik gatvėje žaidę vaikai. Prieš liudijant reikės gauti jų tėvų sutikimą. Neabejoju, kad kai kurie nenorės veltis, pyktis su kaimynais... Bet aš savo pareigą jaučiuosi atlikusi. Apie tokius įvykius, nesvarbu, kaip jie baigsis, būtina kalbėti viešai“, – įsitikinusi G.Pundytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius