-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prieglaudos „Penkta koja“ atstovė: „Esame sužavėti Kauno policija – jūs įkvepiate“

Pareigūnams šunys nėra tik naminiai augintiniai, tai ir kolegos, kurie padeda tirti įvairiausias nusikalstamas veikas, tad meilė jiems – ypatinga. Balandžio 24 dieną, pasibaigus dienos darbams, gausus būrys Kauno apskrities policijos pareigūnų kartu su šeimos nariais vyko į Kauno rajone esančią benamių gyvūnų prieglaudą „Penkta koja“.
Kauno policininkai šunų prieglaudoje
Kauno policininkai šunų prieglaudoje / Kauno apskrities VPK nuotr.

Kaip informuoja Kauno apskrities policija, šuns dienos proga pareigūnai vyko lankyti prieglaudos augintinių, atvežė jiems praktiškų dovanų: įvairių skanėstų, maisto, pavadėlių.

Šunų likimai neretai būna paženklinti skaudžiais įvykiais, po kurių jie atsiduria globos namuose, kuriuose labiausiai trūksta žmonių draugijos, šilumos bei rūpesčio. Kauno apskrities pareigūnai kartu su šeimos nariais vedžiojo itin noriai į lauką pasivaikščioti besiveržiančius gyvūnų prieglaudos gyventojus.

„Įstaigos globotiniai negali pasakyti, ką jiems skauda, negali patys paprašyti pagalbos, negali papasakoti, kiek jiems teko iškentėti. Mes galime būti jų draugu bent vieną dieną, leisti jiems vėl patikėti ir įsitikinti, kad žmonės gali būti geri“, – teigia viena iš akcijos iniciatorių, Kauno apskrities VPK Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos Trečiojo skyriaus viršininkė Audronė Gecevičienė.

„Penkta koja“ savanorės pačios sunkiai spėja pavedžioti visus prieglaudoje esančius šunis, kurių yra apie 200, tad atvykus gausiam būriui pareigūnų, savanorės neslėpė džiaugsmo. Visi šunys liko pavedžioti, kai kuriems pasisekė dvigubai – pasivaikščioti tądien jie buvo pakviesti net dukart.

„Esame nepaprastai dėkingi ir sužavėti Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnais, kurie kaip reikiant susiorganizavo, jų į akciją atvyko net visos geros keturios dešimtys! Ginti. Saugoti. Padėti. Ne tik tarnybos. Ne tik tada, kada kažkas šaukiasi pagalbos. Ir ne tik tuos bei tiems, kas tos pagalbos gali paprašyti. Iš tikrųjų, jūs įkvepiate!“, – džiaugėsi VŠĮ „Penkta koja“ atstovė Saulenė Taruškaitė.

Pareigūnai tikina, kad tai tikrai ne paskutinis kartas, kuomet jie atvyko aplankyti bei pasidalinti savo šiluma su įstaigos globotiniais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius