Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelmės rajone siautėja serijinė šunų žudikė (atnaujinta liepos 28 d.)

Lietuvos gyvūnų globos draugija (LGGD) sostinėje gavo šiurpinamą signalą apie vienos Šaukėnų seniūnijos gyventojos įprotį karti ir deginti keturkojus, informaciją jau tikrina ir griežčiausių priemonių žada imtis vietos pareigūnai.
Šunelis iš Lykšilio kaimo
Asociatyvinė iliustracija: Šuniukas dėžėje / Kelmės r. PK nuotr.

„Prašome pradėti tyrimą š. m. liepos 22 dienos pranešimo iš Šiaulių miesto gyventojos pagrindu apie Kelmės rajono Lykšilio kaime gyvenančios pilietės N.K. nuolat vykdomas laikomų šunų egzekucijas, kurias mato gyventojai ir vaikai“, – Kelmės rajono komisariato viršininkui adresuotame pareiškime rašo LGGD Vilniaus skyriaus pirmininkė Danutė Navickienė.

Gyvūnų globėjams paskambinusi šiaulietė pareiškė, kad N.K. savame kaime garsėja kaip girtuoklė ir sadistė. Moters teigimu, ji pasiima šunis, tačiau jų nemaitina, o po to pakaria.

Dabar laikomą šunį ji taip pat bandė pakarti. Vargšas gyvūnas nusigraužė virvę ir grįžo į kaimą kraujuota ir nudirta oda, – rašoma rašte policijai.Skambinusios moters žiniomis, N.K. jau pakorė 5 ar 6 šunelius, o vieną geriausią žmogaus draugą netgi sudegino, nes jis neva kažkuo susirgo.

„Dabar laikomą šunį ji taip pat bandė pakarti. Vargšas gyvūnas nusigraužė virvę ir grįžo į kaimą kraujuota ir nudirta oda. Šuo vos gali paeiti, jis yra išsekęs ir toliau kankinamas“, – rašoma rašte policijai.

Šaukėnų seniūnas Algimantas Šukys 15min.lt pasakojo, kad su apylinkės įgaliotiniu bei dviem veterinarijos tarnybos darbuotojais lankė sodybą, kurioje galimai kankinami šunys.

Šeimininkės (gim. 1959 metais) namuose tuo metu nebuvo, tačiau svečiai matė smurtą patyrusį keturkojį. „Matosi, kad bandė karti tą šunelį. Kaklas negražiai atrodo – gyva mėsa“, – pasakojo seniūnas.

Sodybos lankytojams tą patį patvirtino ir šeimininkės vaikai. Maža to, nepilnamečiai pasigyrė padėję nelaimėliui išsigelbėti. „Mama korė, o jis graužė virvę ir mes padėjom jam išsilaisvinti“, – iš vaikų išgirstus žodžius perpasakojo seniūnas. Jis dar pridūrė: „Aš net nežinojau, kad tokie dalykai dedasi. „Šnapsas“ viską daro...“

Prašo perduoti prokuratūrai

Kelmės r. PK nuotr./Šunelis iš Lykšilio kaimo
Kelmės r. PK nuotr./Šunelis iš Lykšilio kaimo

Teigiama, jog Lykšilio kaimo gyventojus šokiruoja ir piktina toks nebaudžiamas kaimynės elgesys.

N.K. tokias egzekucijas esą vykdo nuolat, kai prisigeria. Todėl žmonės prašo sustabdyti sadistės veiksmus ir ją nubausti.

„Lietuvos gyvūnų globos draugijos Vilniaus skyrius prašo išsiaiškinti šį faktą ir vadovaudamiesi LR Gyvūnų globos, laikymo ir naudojimo įstatymo 3 str. 2 punktu, 11 str. ir 17 str. 3 punktu prašome pradėti ikiteisminį tyrimą, surinktą medžiagą perduoti prokuratūrai ir nubausti N.K. už padarytus ypatingai žiaurius pakartotinius nusikaltimus taikant Baudžiamojo kodekso 310 str.“, – apibendrino pirmininkė D.Navickienė.

Skirs dėmesio ir šuniui, ir jo šeimininkei 

Penktadienį Šiaulių apskrities VPK Kelmės rajono policijos komisariate 15min.lt patvirtino, jog dėl gautos informacijos jau pradėtas tyrimas, visa medžiaga yra perduota atsakingai apylinkės inspektorei.

Seniūnas A.Šukys akcentavo, jog tiek jis pats, tiek vietos policijos pareigūnai labai rimtai vertina galimus nusikaltimus, žiauraus elgesio su gyvūnais atvejai Šaukėnų seniūnijoje nebus toleruojami.

Anot seniūnijos vadovo, pirmadienį žadama vėl aplankyti moters sodybą. „Žiūrėsime, kas ten dedasi. Jei šeimininkė nesiims priemonių, teks mums jį kažkur vežti“, – svarstė A.Šukys.

15min.lt žiniomis, N.K. visiems dievagojasi, jog nei bandytam pakarti, nei kitiems šunims nieko blogo nedarė.

Kaip žinoma, Baudžiamojo kodekso 310 straipsnyje „Žiaurus elgesys su gyvūnais“ numatoma, jog tas, kas žiauriai elgėsi su gyvūnu, jeigu dėl to gyvūnas žuvo arba buvo suluošintas, arba kankino gyvūną, – baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Kelmės r. PK nuotr./Šunelis iš Lykšilio kaimo
Kelmės r. PK nuotr./Šunelis iš Lykšilio kaimo

Pernai Lietuvą ir netgi dalį pasaulio sukrėtė istorija, kai šunelį Pipirą nuo tilto Kauno rajone numetė 22 metų Jurbarko rajono Seredžiaus miestelio gyventojas Svajūnas Beniukas. Jam skirta 8 mėnesių kalėjimo bausmė.

Šeimininkė kratosi atsakomybės (papildyta liepos 28 d.)

Trečiadienį Kelmės rajono valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) LGGD Vilniaus skyrių raštu informavo, kad šeimininkė kratosi atsakomybės dėl gyvūno sužalojimo.

Pirmą kartą Kelmės rajono VMVT atstovai pas N.K. lankėsi liepos 23 dieną. Specialistai apžiūrėjo sužalotą šunelį ir aptiko ištisinę žaizdą aplink kaklą. Tačiau N.K. gynėsi jo nežalojusi ir pareiškė, kad šuo susižeidė nežinia kur maždaug prieš savaitę.

Kelmės rajono VMVT specialistai konstatavo, kad N.K. pažeidė Gyvūnų globos laikymo ir naudojimo įstatymą, nes jos turimi šunys nėra vakcinuoti nuo pasiutligės, o sužaloto šuns sveikata nebuvo tinkamai pasirūpinta, jam nebuvo suteikta pagalba ir jis nebuvo gydytas.

„N.K. ir jos sugyventinis buvo akivaizdžiai neblaivūs, atsisakė parašyti pasiaiškinimą ir pasirašyti patikrinimo akte. Savininkė buvo informuota žodžiu, kad privalo kuo skubiau gydyti šunį ir vakcinuoti šunis nuo pasiutligės“, – pranešė Kelmės rajono VMVT.

Pirmadienį Kelmės rajono VMVT specialistai dar kartą apsilankė pas N.K. Tądien šuns savininkė jau parašė paaiškinimą, o jame nurodė, kad šuo maždaug prieš savaitę parbėgo namo sužeistu kaklu, ir spėjo, kad jis „galėjo susižeisti įkliūdamas į brakonierių statomas kilpas“.

N.K. taip pat įtikino VMVT atstovus, kad kreipėsi dėl sužaloto šunelio pas privatų veterinarijos gydytoją ir šuo jau pradėtas gydyti. Liepos 26-ąją savo šuns sužalojimu įtariamai N.K. Kelmės rajono VMVT pritaikė administracinę nuobaudą – įspėjimą, o tolimesnį tyrimą atlieka Kelmės rajono policijos komisariatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius