Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kernavėje rinksis šunų kinkinių sporto entuziastai

Lapkričio 20–21 dienomis Kernavėje vėl varžysis šunys ir jų šeimininkai. Čia vyks finalinis lenktynių „Baltic Cup 2010“ etapas.
Šunų kinkinių varžybos
Šunų kinkinių varžybos / Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr./Šunų kinkinių varžybos
Organizatorių nuotr./Šunų kinkinių varžybos

Šunų kinkinių sporto varžybos yra rengiamos visame pasaulyje. Vienos žinomiausių lenktynių yra „Iditarod“ varžybos Aliaskoje. Šios varžybos yra rengiamos 1925 metų difterijos protrūkiui Aliaskoje paminėti. Būtent tada šimtai šunų kinkinių gabeno vakciną į sunkiai pasiekiamą Aliaskos aukso ieškotojų miestą Nomą. Tiems įvykiams atminti jau kelis dešimtmečius vyksta „Iditarod“ lenktynės, kurių trasa driekiasi nuo Ankoridžo iki Nomo, t. y. 1000 mylių.

Europoje žymiausios ir sunkiausios lenktynės vyksta Alpių ir Pirėnų kalnuose – „Alpirod“ bei „Pirena“, ilgų nuotolių lenktynes organizuoja skandinavai bei rusai. Skandinavijoje šunų kinkiniai ir šunų kinkinių sportas turi gilias tradicijas ir yra neatsiejama jų kultūros dalis. Paskutinį dešimtmetį šis sportas sparčiai vystosi centrinės ir Rytų Europos šalyse.

Sparčiai populiarėja ir šunų kinkinių varžybos be sniego – „dryland“, kuriose šunys traukia įvairias ratuotas priemones – nuo grėsmingų, į bagius panašių, keturračių iki dviračių ir paspirtukų, ar tiesiog bėga su savo šeimininku. Taigi šis sportas tinka ir žmonėms, kurie turi tik vieną augintinį ir veislė čia nėra labai svarbu.

O mūsų kaimynai lenkai jau turi savus pasaulio čempionus. Lietuvoje pirmosios lenktynės įvyko 2004 metais ant Elektrėnų marių ledo. Šiuo metu veikia trys sporto klubai ir yra įkurta Lietuvos šunų kinkinių sporto federacija.

Organizatorių nuotr./Šunų kinkinių varžybos
Organizatorių nuotr./Šunų kinkinių varžybos

Lenktynės pavadinimu „Baltic Cup“ startavo 2008 metais Lietuvoje, Kernavėje. 2009 metais sportininkai varžėsi jau penkiuose etapuose, kurie vyko Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. O 2010 metais prie „Baltic Cup“ prisijungė ir lenkai.

Lapkričio 20–21 dienomis Kernavėje finalinį „Baltic Cup 2010“ etapą organizuoja klubas „TOP Dogz“. Čia pamatysite sportininkus, besivaržančius dėl paskutinių taškų, kurie gali padėti iškovoti metų geriausiųjų titulus. Lenktynėse varžysis kinkiniai, dviratininkai ir bėgikai. Žiūrovai turės galimybę pamatyti per 100 įvairių veislių sportuojančių šunų – gražuolių sibiro haskių, galingų Aliaskos malamutų bei specialiai šiam sportui skirtų Aliaskos haskių, greisterių ir eurodogų.

Varžybų Kernavėje tvarkaraštis

Lapkričio 20 diena
12.30 val.–15 val. dalyvių startai.
12.30 val. startuos šešių šunų kinkiniai, paskui dviratininkai, keturių šunų kinkiniai, skuteriai, vėliau bėgikai ir vaikai.

Lapkričio 21 diena
10 val.–12 val. dalyvių startai.
Apie 14 val. – apdovanojimai.

Žiūrovams renginys nemokamas. Veiks lauko kavinė.
 
Daugiau informacijos rasite klubo puslapyje www.sleddogs.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius