Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos briedis pasienyje per lūžtantį ledą pabėgo ir nuo Rusijos pasieniečių, ir nuo rusų kulkų

Antradienio popietę pasienyje su Rusija vyko kone detektyvinė istorija. Lietuvos pasieniečiai apie antrą valandą dienos ties Skirvyte pamatė besiblaškantį briedį.
Briedis Lietuvos-Rusijos pasienyje, netoli Rusnės
Briedis Lietuvos-Rusijos pasienyje, netoli Rusnės / 15min.lt nuotr.

Girių karalius sėkmingai įveikė šalčio sukaustytą Skirvytės upelį. Nors sušalusio ižo danga gyvūnui ir nebuvo patogi, briedžiui pavyko išvengti sužeidimų. Jis atsidūrė Rusijos teritorijoje.

Toliau stebimas Lietuvos pasieniečių, briedis iš pradžių ramiai ėjo upės šlaitu, kol priėjo kanalą.

Užlipęs ant nugludinto ledo, gyvūnas virto ant šono. Kanopiniams ant slidaus paviršiaus išsilaikyti labai sunku. Todėl girių karaliaus bandymai įveikti keliasdešimties metrų ilgio čiuožyklą virto beveik agonija: jis bandė keltis, vėl griuvo. Kilo pavojus, kad briedis sunkiai susižalos į ledo briaunas, todėl Lietuvos pasieniečiai pranešė apie situaciją Rusijos sienos apsaugai.

Kol Rusijos pasieniečiai svarstė, ką daryti, briedis ledu pamažu prisiyrė prie kanalo kranto Lietuvos pusėje.

Rusai norėjo nušauti?

Tuo metu iš krūmų Rusijoje išlindo net keli šautuvų vamzdžiai. Gali būti, kad pasieniečiai pranešė apie žvėrį savo pažįstamiems medžiotojams. Bet briedis spėjo pasprukti nuo rusų kulkų. Klupdamas įveikė Nemuno ižą ir vėl atsidūrė Lietuvos teritorijoje.

Tačiau čia jo laukė potvynio vandens užlieti ir užšalę polderiai. Gyvūnui ir vėl teko  pasikankinti. Šalia esančio kaimo šunų užspeistas, briedis išlaužė tvorą ir įšoko į ūkininko kiemą. Paskui vėl pasuko link Nemuno. Galiausiai pasiekė krūmynus ir išsikapanojo ant kietos žemės.

15min.lt kalbintų Rusnės medžiotojų teigimu, šios istorijos moralas paprastas: pievas užliejus potvyniui, kanopiniams išgyventi tapo labai sunku.

Žemėlapyje matote zoną, kurioje nutiko incidentas.


Žiūrėti didesnį žemėlapio vaizdą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius