-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 24 /12:25

Mistiškai ant stogo atsidūrusį šunį Klaipėdos šungaudys tiesiog numetė žemyn

Joninių išvakarėse Klaipėdoje ant apgriuvusio sandėliuko stogo Liepų gatvėje kažkokiu būdu atsirado šuo. Nuo avarinės būklės pastato gyvūną teko vilioti kone dvi valandas. Galiausiai šungaudys jį tiesiog numetė žemyn.
Baksas atsidūrė „Aumuroje“.
Ant sandėliuko stogo atsidūrusį šunelį „Aumuros“ šungaudys pririšo virve ir numetė žemyn iš trijų metrų aukščio. / Irmos Ozturhan/15min.lt nuotr.

Į įvykio vietą ugniagesius-gelbėtojus ir policijos patrulių ekipažą iškvietė netoliese gyvenanti mergina. Susirūpinusi dėl šuns likimo klaipėdietė nesuprato, kokiu būdu aviganio dydžio ir išvaizdos jaunas šuo galėjo pakliūti ant trūnijančio pastato stogo. Avarinės būklės sandėliuką Klaipėdos savivaldybė ketino artimiausiu metu nugriauti. Pastaruoju metu ten gyveno asocialūs asmenys.

Kaip paaiškėjo, šuo, kurį nuo stogo nuvilioti buvo iškviesta gyvūnų gaudymo tarnyba „Aumura“, priklausė vienam benamiui. Šis, rėkdamas besipinančiu liežuviu, bandė šunį vardu Baksas prisikviesti, tačiau gyvūnas nesiryžo šokti iš beveik trijų metrų aukščio. Išalkęs ir pavargęs gyvūnas, pasak liudininkės, ant stogo pratupėjo nuo 7 val. vakaro.

Ilgokai Bakso nepavyko prisikviesti ir „Aumuros“ gyvūnų gaudytojui, tačiau pavargęs šunelis galiausiai pakluso kvietimui. Neagresyvų keturkojį šungaudys laikė, kol ugniagesiai atnešė virvę. Pririšęs šunį, kad nepabėgtų, šungaudys jį tiesiog numetė nuo stogo ugniagesiams po kojomis. Gyvūnas cyptelėjo, tačiau, regis, nesusižalojo.

Pareigūnus iškvietusi mergina kone maldavo, kad gyvūnas nebūtų išvežtas į „Aumurą“ ir prašė jį paleisti į laisvę. Ji net siūlėsi sumokėti baudą, kurios esą reikalauja „Aumura“ iš gyvūno šeimininko, tačiau šungaudys nusitempė Baksą į automobilį ir griežtai pasakė, kad turi užpildyti kažkokius šeimininko dokumentus, nepaisant to, kad šeimininkas – asocialus asmuo – sėdėjo čia pat ant žemės. Jam gyvūnas mažiausiai rūpėjo. Vadinamasis šeimininkas taip pat negalėjo pasakyti, kaip šuo atsidūrė ant sandėliuko stogo.

Visa šuns „nukėlimo“ nuo stogo operacija truko beveik iki vidurnakčio.

Savanoriškosios gyvūnų globos organizacijos „Lesė“ tinklalapyje skelbiama statistika, kad 2010 metais iš 1 938 į „Aumuros“ rankas patekusių gyvūnų gyvasties neteko 1 931. 2009-aisiais iš 1 748 – 1 715. Tokiu būdu „Aumura“ patenka į aktyviausiai gyvūnus Lietuvoje naikinančių bendrovių sąrašą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius