-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Naujojoje Vilnioje vieni kates gelbėja, kiti – sadistiškai tyčiojasi

Vasario 4-osios vakarą VšĮ „Naminukai“ sulaukė skambučio iš Naujojoje Vilnioje gyvenančio Sergėjaus, kuris rūpinasi savo rajono beglobėmis katėmis. Sergėjaus prižiūrimoje sodyboje, esančioje atokiau nuo gyvenamųjų namų, per pastarąjį laiką paslaptingomis aplinkybėmis kaip į vandenį dingo 13 kačių.
Spąstai katėms Naujojoje Vilnioje
Spąstai katėms Naujojoje Vilnioje / VšĮ „Naminukai“ nuotr.

Vasario 4-ąją, kaip ir kiekvieną vakarą, Sergėjus, pašėręs sodybos kates, jau ruošėsi eiti namo, bet išgirdo širdį veriantį katės miaukimą. Jis atrado šokiruojantį radinį – savadarbę gaudyklę, primenančią kankinimo agregatus iš siaubo filmų: viduje buvo įmestas jaukas – negyvas balandis, šalia kurio blaškėsi jau „pagautas“, panikos apimtas sodybos katinas. Laiku pastebėtas gyvūnas buvo išgelbėtas.

Deja, visų kitų pakliuvusių į tą siaubo aparatą likimas buvo žiaurus. Paaiškėjo kad naikinimo aparato autorius – buvęs policininkas, kuris kartą jau baustas už žiaurų elgesį su gyvūnais. Šis „kūrybingas“ sadistas jau anksčiau yra konstravęs kankinimo įrenginius, tiesa, tąkart spąstus, kur įkliuvusios katės žūdavo. Dabar, kaip įtariama, iš gaudyklės ištrauktą išsigandusį gyvūną jis nugalabija tik jam žinomais būdais (nei vienos dingusios katės atrasti taip ir nepavyko).

Jau kartą baustas kačių žudikas praeitą kartą dievagojosi, kad pagrindinis motyvas naikinti kates buvo tas, jog jos kelia grėsmę jo auginamiems balandžiams. Akivaizdu, kad balandžiai buvo tik pretekstas, nes šįkart jis sėkmingai pats kišo negyvus balandžius į savo savadarbę gaudyklę kaip jauką sužadinti kačių smalsumą.

Liudininkų teigimu, tas pats žmogus, kol nebuvo surentęs specialios gaudyklės, nuodijo beglobes kates. Gyvūnų globėjai įtaria, kad šiuo metu gydomas ir iš mirties nagų traukiamas „Naminukų“ globotinis katinėlis Kovas yra viena iš šio žiauraus žmogaus aukų.

Sergėjaus teigimu, buvusio policininko-kačių žudiko praeitą kartą gauta menka baudelė neišgąsdino ir šis žmogus jaučiasi visiškai nebaudžiamas. Savo naikinimo agregatus stato ir nuodus pila savivaldybei priklausančioje žemėje, policijoje įvykis užfiksuotas, pareiškimas parašytas, yra įvykio liudininkų, galinčių patvirtinti ir mačiusių, jog kates gaudo ir nuodija tas pats, jau kartą baustas sadistas.

Naujosios Vilnios beglobių kačių gelbėtojas Sergėjus yra gerai žinomas visoms gyvūnų globos organizacijoms, jis ne pirmus metus savarankiškai užsiima šia veikla. Jo prižiūrimoje sodyboje besiglaudžiančios laukinės katės yra sterilizuotos, kasdien šeriamos. Taip pat Sergėjaus iniciatyva visoje Naujojoje Vilnioje yra sterilizuota daug beglobių gyvūnų, taip užkertant kelią jų tolimesniam dauginimuisi.

VšĮ „Naminukai“ pagal galimybes nuolat teikia pagalbą Sergėjaus globojamiems gyvūnams: pašarais bei apmokant reikiamas procedūras veterinarinėje gydykloje (sterilizuojant arba gydant).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius