Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuskriaustas šunelis stojasi ant kojų (apklausa)

Šeštadienį po pietų gyvūnų globos ir kontrolės tarnyba „Nuaras“ paskelbė džiugią žinią – sunkiai sužalotas šunelis Pipiras jau sugebėjo pats pastovėti ant kojų.
Šuo medikų globoje
Šuo medikų globoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Šiandien Pipiras jau pats pastovėjo keletą minučių. Džiaugiamės ir tikimės, kad šis pagerėjimas nebus laikinas“, – skelbiama interneto svetainėje animal.lt.

Ten pat pranešama, kad šeštadienį nuo 11 iki 15 val. visiems norintiesiems buvo leidžiama aplankyti netikėtai pasauline žvaigžde tapusį nelaimėlį. Tarp Pipiro lankytojų buvo reanimatologas iš Vilniaus ir net žurnalistai iš neįvardijamos užsienio televizijos.

animal.lt nuotr./Penktadienį Pipirą aplankė jo šeimininkas Pranas Dockaitis.
Penktadienį Pipirą aplankė jo šeimininkas Pranas Dockaitis.

Animal.lt informuoja ir apie penktadienį įvykusį Pipiro ir jo šeimininko Petro Dockaičio pasimatymą. „Šeimininkas sakė labai mylįs Pipirą ir nori jį susigrąžinti, tačiau lėšų jo gydymui neturi. Mūsų atstovai, bei šuniuko aplankyti žmonės labai suabejojo tokia savininko meile, nes šuo nebuvo labai prižiūrėtas, turėjo galybę blusų. Buvo labai daug emocijų“, – skelbiama svetainėje animal.lt.

„Nuaras“ paprašė skaitytojų pareikšti savo nuomonę, ar reikia Pipirą grąžinti jo savininkui. Atsakymams nurodytas elektroninio pašto adresas nuaras@animal.lt.

Svetainės lankytojai savo nuomonę reiškia ir svetainės animal.lt svečių knygoje. „Gerbiamiausias veterinare, pats operavote šuniuką, pats matėt, koks pensininkas buvo jo atėjęs. Visos Lietuvos prašau, neatiduokite jo atgal į tas pačias rankas. Senelis savimi nesugeba pasirūpinti, kaip jis ketina pasirūpinti bejėgiu šuneliu? Man nesvarbu, kokie kiti geri žmonės jį pasiimtu, jei reikės aš ir finansiškai paremsiu, tik neatiduokit jo atgal į tą patį pragarą!!!“ – svečių knygoje prašo Anna.

Jai pritaria ir Lina: „Kaip būtų nuostabu, jei Pipiriuką pasiimtų kokie geri, nuoširdūs žmonės. O seneliui pasiūlyti priglausti naują augintinį iš Jūsų prieglaudos. Manau, tokiu atveju ir Senelis bus laimingas, ir Pipiriukas neklius skriaudėjams į akis. Labai baisu, kad jei Pipiriuką grąžins Seneliui, bus jaučiama šuniukui neapykanta iš skriaudikų pusės. Baisu, kad tie bepročiai nesugalvotų šiam angelėliui dar ką nors bloga padaryti...“

15min.lt skaitytojai taip pat gali pareikšti savo nuomonę apklausoje, esančioje prie šio straipsnio.

kadras iš filmuotos medžiagos/Įtariamasis Svajūnas Beniukas prieš numetant Rudį nuo tilto
Įtariamasis Svajūnas Beniukas prieš numetant Rudį nuo tilto

Žiauri istorija Lietuvoje ir už jos ribų nuskambėjo, kai 15min.lt skaitytojai pranešė apie interneto svetainėje ctv.lt patalpintą vaizdo medžiagą. Joje matosi, kaip trys asmenys planuoja, o vėliau nuo tilto numeta šunį. Šis tik per stebuklą išgyveno, nors kelias paras gulėjo patiltėje sunkiai sužalotas, kol vienas žmogus jo nesurado ir nenunešė į vietos policiją. Tada pareigūnai jį perdavė „Nuarui“.

15min.lt skaitytojai padėjo identifikuoti ir pagrindinį egzekucijos dalyvį – 22 metų Svajūną Beniuką, anksčiau teistą už nužudymą ir kitus nusikaltimus.

Penktadienį Kauno rajono apylinkės teisme įvyko S.Beniuko teismo posėdis. Per jį prokuroras paprašė teismo kaltininkui skirti 10 mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Nuosprendis bus skelbiamas pirmadienį.

Šiuo metu Baužiamajame kodekse už žiaurų elgesį su gyvūnais didžiausia numatyta bausmė yra vieneri metai laisvės atėmimo. Kitą savaitę Seime bus pristatyta kodekso pataisa, leisianti gyvūnų kankintojus įkalinti iki ketverių metų, o taip pat skirti jiems iki 26 tūkst. litų baudą.

Nuotraukų galerija iš S.Beniuko teismo

Šunelio Pipiro nuotraukų galerija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius