Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ohajo policija surengė liūtų, tigrų, lokių ir vilkų skerdynes

Nuo antradienio policija Ohajo valstijos (JAV) rytinėje dalyje medžioja kelias dešimtis į laisvę išleistų laukinių gyvūnų.
Zeinsvilio apylinkes šukuoja policininkai.
Zeinsvilio apylinkes šukuoja policininkai. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Maskingumo apygardos šerifas Mattas Lutzas trečiadienį per spaudos konferenciją atskleidė, kad per naktį pareigūnai nušovė apie 30 iš 48 plėšrūnų.

Neįprastų skerdynių istorija prasidėjo antradienį, kai vienos fermos Zeinsvilyje kaimynai policijai pranešė apie daugybę laisvėje bėgiojančių liūtų, tigrų, lokių ir kitų gyvūnų. Nuvykę į įvykio vietą policininkai rado fermos savininką Terry Thompsoną negyvą. Paaiškėjo, kad vyriškis nusišovė, prieš tai specialiai atidaręs daugybės laikytų gyvūnų narvų ir voljerų vartus.

Mokyklos apylinkėse buvo uždarytos, o pakelėse buvo pastatyti vairuotojus perspėjantys užrašai apie laisvėje atsidūrusius egzotinius gyvūnus.

Šerifas M.Lutzas davė įsakymą savo pavaldiniams šaudyti į visus pastebėtus pabėgusius gyvūnus, o vėliau paaiškino, kad tamsoje nėra jokių galimybių mėginti pavojingus žvėris užmigdyti raminamaisiais užtaisais. Tokie mėginimai tik sukeltų dar daugiau pavojų tiek pareigūnams, tiek apylinkėse gyvenantiems žmonėms.

Pasak šerifo, gyvūnų fermoje Zeinsvilyje be liūtų, tigrų, vilkų ir lokių taip pat buvo laikoma gepardų, žirafų ir kupranugarių. M.Lutzo teigimu, šie gyvūnai yra „suaugę, labai dideli ir agresyvūs“. Paskutinį kartą, anot fermos prižiūrėtojo, jie buvo šerti pirmadienį.

Paties T.Thompsono namuose taip pat rasta šimpanzių ir orangutanų, tačiau šie primatai buvo likę narvuose.

Kaimynai T.Thompsoną apibūdino kaip keistuolį, kuris mėgdavo skraidyti lėktuvais ir lakstyti greitaeigiais kateriais, o taip pat turėjo savadarbių motociklų parduotuvę, kuri pardavinėjo ir ginklus.

Vos prieš tris savaites T.Thompsonas grįžo iš kalėjimo, į kurį metams pateko už nelegaliai laikytus ginklus.

Ohajas pasižymi bene mažiausiais visose Jungtinėse Valstijose suvaržymais laikyti egzotinius gyvūnus namuose, pažymi vietos gyvūnų globos organizacijos. Tuo pat metu šioje valstijoje kasmet užfiksuojama daugiausiai nelaimingų atsitikimų ir mirčių, kurias sukelia egzotiniai gyvūnai.

VIDEO: Lions, Bears, Cheetahs Escape From Farm in Ohio

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius