Pamilk prieglaudinuką – apsilankyk kirpyklėlėje

Sakoma, kad keturkojis – geriausias žmogaus draugas, tačiau draugijos nerandančių ir gatvėmis nežinioje klajojančių niekam nereikalingų beglobių gyvūnu apstu. Nors Lietuvoje šiuo metu yra apie 50 prieglaudų – net jos nesutalpina visų šunų bei kačių, kuriems reikia pagalbos ir globos.
Šuo po grožio procedūrų
Šuo po grožio procedūrų / „Baltų uodegų“ nuotr.

Organizacija „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ rūpinasi ne pasekmėmis, o priežastimis, stengiasi šviesti visuomenę ir palengvinti geraširdžių, prieglaudinukus pamilusių žmonių gyvenimus įsigijus keturkojį draugą. Būtent dėl pastarosios priežasties prasideda akcija, organizuojama kartu su kirpyklėle – „Baltos uodegos“. Akcijos metu visi asmenys, iš prieglaudos pasiėmę namo šunį, gaus dovanų kvietimą atvykti apkirpti ir išmaudyti savo naująjį draugą.

Akcijoje dalyvaujančios prieglaudos: „Rainiukas“, „Naminukai“, „Gyvūnų sterilizacijos fondas“, „Gyvybės vagonėliai“ bei „Tautmilės prieglaidėlė“.

„Šios akcijos esmė nėra paskatinti žmones už dovanas paimti augintinį, nes beglobiams reikalingi atsakingi ir iš tiesų apsisprendę šeimininkai, – įspėja „Gyvūnų gerovės iniciatyvų“ vadovė Beatričė Vaitiekūnaitė. – Mes siekiame savotiškai padėkoti už geras žmonių širdis ir palengvinti šuns bei šeimininko bendro gyvenimo pradžią.“

Tuo tarpu kirpėja Ingrida, kalbinama apie šią akciją ir motyvus prisijungti, negali suvaldyti jausmų: „Tiesiog visada norėjau pagelbėti beglobiams gyvūnams, mąsčiau apie laikiną jų globą savo namuose, bet taip ir neišdrįsau... Stebint prieglaudose esančių šunų nuotraukas norisi išlaisvinti tuos vargšiukus nuo sąvėlų, kurios trukdo judėti, sukelia skausmą, ir purvo – taip bent kiek palengvinant jų gyvenimus. Kita priežastis grynai profesinė: mišrūnas – tai toks „neapibrėžtas“ šuo, kurį kirpdamas pasitelki savo vaizduotę ir kūrybą, o ne galiojančius konkrečios veislės standartus.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius