Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasikeitė gyvūnų laikymo taisyklės

Kauno miesto savivaldybės taryba patvirtino naujas Gyvūnų laikymo Kauno mieste taisykles.
Šunų ir kačių savininkai turėtų atkreipti dėmesį į pasikeitusias Gyvūnų laikymo Kauno mieste taisykles.
Šunų ir kačių savininkai turėtų atkreipti dėmesį į pasikeitusias Gyvūnų laikymo Kauno mieste taisykles. / 15min.lt/Eriko Ovčarenko nuotr.
Temos: 1 Gyvūnai

Jau trys mėnesiai prie Kauno miesto savivaldybės tarybos veikia Gyvūnų globos ir priežiūros taryba. Ji sprendžia aktualius gyvūnų auginimo ir laikymo Kauno mieste klausimus, rūpinasi, kad būtų užtikrintas dalykiškas Kauno m. savivaldybės bei įstaigų ir gyvūnų teises ginančių nevyriausybinių organizacijų, Kauno miesto bendruomenių bei visuomenės narių bendradarbiavimas.

Kauno miesto savivaldybės taryba patvirtino ir naujas Gyvūnų laikymo Kauno mieste taisykles. Svarbiausieji šių taisyklių pakeitimai:

• Gyvūno savininkas arba atsakingas asmuo privalo garantuoti, kad gyvūno auginimas ir laikymas nekels grėsmės žmonių sveikatai, gyvybei, nuosavybei, ramybei, nepažeis kitų asmenų teisių ir interesų. Gyvūno savininkas arba atsakingas asmuo atlygina įstatymų nustatyta tvarka visas išlaidas, susijusias su jiems priklausančių gyvūnų padaryta žala.

• Gyvūno savininkas arba atsakingas asmuo pareigūnų pareikalavimu privalo pateikti gyvūno registravimo ir gyvūno skiepijimo (vakcinavimo) pažymėjimus.

• Savininkas arba atsakingas asmuo gyvūną gali laikyti savo nuosavoje valdoje arba gavęs raštišką nuosavos valdos savininko sutikimą.

• Uždaroje savininko valdoje šuo gali būti laikomas nepririštas, tačiau vartai į valdos teritoriją visą parą turi būti uždaryti, kad šuo negalėtų išbėgti iš teritorijos. Prie vartų turi būti įrengtas skambutis valdos savininkui pakviesti, taip pat pakabintas perspėjamasis ženklas (baltas 25 cm skersmens apskritimas su 3 cm pločio raudonu apvadu, kurio viduryje pavaizduotas juodas šuns galvos profilis ir užrašas „Nepririštas šuo“). Šis ženklas turi būti matomas tiek dieną, tiek naktį. Kai laikomas agresyvus šuo, valda turi būti aptverta ne žemesne kaip 1,8 m aukščio tvora.

• Pradėti laikyti šunį ar katę daugiabučiame name galima tik gavus visos laiptinės gyventojų raštišką sutikimą.

Gyvūnų laikymo Kauno mieste taisyklės nustatė vienkartinę rinkliavą už gyvūno registravimą: už šuns registravimą – 20, už katės registravimą – 10 Lt. Už šuns laikymą daugiabučiame name kas mėnesį reikia mokėti 5, o už katės – 2 Lt. Šiuo metu Kaune yra užregistruota 580 katės ir 6592 šunys.

Gyvūnų savininkams

Ketvirtadienį 14 val. Kauno miesto savivaldybės didžiojoje salėje vyks konferencija, kurios metu bus aptariamos gyvūnų globos ir priežiūros problemos Kauno mieste. Kviečiame dalyvauti visus suinteresuotus asmenis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius