Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Pifas“ rinks Europarlamentarų parašus naminių gyvūnų gerovei užtikrinti

Gyvūnų gerovės tarnyba „Pifas“ kreipėsi į Lietuvos Europarlamentarus kviesdama pasirašyti rašytinį pareiškimą dėl naminių gyvūnų gerovės gerinimo.
Rašymas
Rašymas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Šiuo pareiškimu yra siekiama gerinti naminių gyvūnų gerovę Europoje, todėl kiekvieno parlamentaro prisidėjimas pasirašant šį pareiškimą, visoms Europos gyvūnų gerovės organizacijoms ir gyvūnams yra labai svarbus, teigiama išplatintame pranešime spaudai.

„Šiuo metu kai kurios Europos šalys, tame tarpe ir Lietuva, yra pasirašiusios tik Europos konvenciją dėl namuose laikomų gyvūnų apsaugos. Ši konvencija nėra reglamentuota, trūksta papildomų teisės aktų, kuriais būtų siekiama apsaugoti naminių gyvūnų gerovę. Be to, kol kas parlamente yra numatytos apsaugos priemonės tik ūkinių gyvūnų gerovei, jų transportavimui, ligų prevencijai ir pan., tačiau nieko nėra apie naminius gyvūnus (šunis, kates ir pan.)“, – teigė Gyvūnų gerovės tarnybos „Pifas“ direktorė Brigita Kymantaitė.

Gyvūnų gerovės tarnyba „Pifas“ taip pat kviečia visus Lietuvos gyventojus bei organizacijas prisidėti prie Lietuvos Europarlamentarų raginimo pasirašyti pareiškimą dėl naminių gyvūnų gerovės gerinimo. Kiekvienas Lietuvos pilietis gali nusiųsti el. paštu savo asmeninį raginimą Lietuvos Europarlamentarams.

Jei pusė visų EP nariu pasirašys šį pareiškimą, ES komisija ir ES šalys bus įpareigotos imtis priemonių užtikrinti kreipimosi nurodytus punktus: remti ligų plitimo, kurį sukelia tarpvalstybinis judėjimas, kontrolės priemones; vykdyti galiojančius ES teisės aktus, susijusius su naminiais gyvūnais, pvz., šuniukų kontrabandos naikinimu, ir, deramai dalijantis gerąja patirtimi, parengti teisės aktus, kurias būtų siekiama apsaugoti naminių gyvūnų gerovę; imtis priemonių šviesti visuomenę apie gyvūnų savininkams tenkančią atsakomybę;užtikrinti, kad visoje ES būtų kompetentingai teikiama veterinarinė priežiūra ir tarp naminių gyvūnų savininkų propaguoti principą „prevencija geriau už gydymą“; apsvarstyti, kaip geriau apsaugoti gyvūnus ES, įskaitant galimybę išplėsti ES kompetenciją šioje srityje

Europarlamentarų parašai bus renkami iki šių metų liepos 19 dienos, t. y. sekančios plenarinės sesijos Strasbūre metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius