Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmosios maudynės: mažieji Vašingtono zoologijos sodos liūtukai išbandė vandenį

Tokių dalykų dažnai nepamatysi. Keturi maži liūtukai iš Vašingtono zoologijos sodo šią savaitę pirmą kartą išbandė save vandenyje. Iš nuotraukų neatrodo, kad mažyliai buvo tuo sužavėti, nors išbandymą ir puikiai ištvėrė.
Liūtukams vanduo nelabai patinka
Liūtukams vanduo nelabai patinka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo deser.pl, liūtukai atliko plaukimo testą. Atidžiai prižiūrimi zoologijos sodo darbuotojų ir lankytojų. Ir tik maži dailūs gyvūnų snukučiai išduoda – vanduo nėra taip malonu, kaip kartais kažkam atrodo.

Liūtukams – trims patinams ir patelei – jau dešimt savaičių. Paleidžiami į vandenį visi kaip vienas neslėpė savo baimės ir nepasitenkinimo, bet vis dėlto nesunkiai išlaikė testą – laikėsi virš vandens, ieškojo, kur sekliau, ir tik šiek tiek padedami išplaukė į sausumą.

Keturi liūtukai gimė šių metų kovo 2 dieną, jų mama – Vašingtono zoologijos sodo 9 metų liūtė Shera.

Vandens rezervuaras, skirtas liūtams, iš vienos pusės yra gana seklus (70 cm gylio), tačiau iš kitos, kurią ir mato lankytojai, jame yra išties gilu – apie 3 metrai, tad maudynės buvo gana pavojingos. Todėl vandenyje nuolat buvo viena iš zoologijos sodo darbuotojų, kuri padėjo mažyliams apsiprasti naujoje aplinkoje.

„Gali nutikti taip, kad kada nors bežaisdami liūtukai atsidurs vandenyje, todėl norime būti tikri, jog jie susitvarkys – mokės plaukti ir savarankiškai išlipti į krantą“, – teigė darbuotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius