Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Poilsiautojai užleido ežerą žirgams

Šiltą vakarą Pilaitėje, prie Gilužio ežero, leidę žmonės nustėro: grupė raitelių čia pat nusprendė išmaudyti savo žirgus, nepaisydami to, kad čia pat maudėsi vaikai. Medikai teigia, kad arkliai žmonėms pavojingų ligų neplatina. Esą kur kas pavojingesni šunys ir katės.
Gilužio ežere sumanę išmaudyti savo žirgus raiteliai išgąsdino čia pat poilsiavusius vilniečius.
Gilužio ežere sumanę išmaudyti savo žirgus raiteliai išgąsdino čia pat poilsiavusius vilniečius. / 15min skaitytojo nuotr.

Apie penkiolika lenkiškai kalbančių raitelių prie Gilužio ežero pasirodė pirmadienį apie 22 val. Tuo metu poilsiautojai iš pradžių susidomėję stebėjo žirgus ir raitelius, kurie skandavo šūkius, dainavo. Kiek vėliau raiteliai pradėjo varyti žmones iš vandens norėdami ežere išmaudyti savo žirgus.

Anot įvykio liudininkų, raiteliai prausė savo žirgus, plaukiojo su jais, o poilsiautojams beliko saugotis, kad kuris žirgas nesužalotų vaikų.

Pilaitės seniūno pavaduotojas Audrius Urbonavičius nusistebėjo, iš kur galėjo atjoti šie raiteliai, kadangi aplinkui nėra didesnių žirgynų. Įvykio liudininkai teigė, kad raitelius atlydėjo vyras, pasipuošęs marškinėliais su Lenkijos žirgų klubo „KJK Joker Dzialowo“ simbolika.

Vilniaus visuomenės sveikatos centro Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės skyriaus l.e.p. vedėja Biruta Zdanevičienė teigė, kad bijoti ligų, kurias galėtų platinti ežere išmaudyti žirgai, nereikėtų. „Arkliai neplatina žmonėms pavojingų ligų. Dėl arklių gal tik nemalonu žmonėms, baisu, nepatinka kvapas, bet dėl ligų jie nėra tokie pavojingi kaip šunys ar katės. Šie gyvūnai serga panašiomis ligomis, kaip ir mes. Tai ūminės žarnyno infekcijos, odos ligos, alergija. Arkliai tokių ligų neplatina. Aš, kaip specialistė, tikrai nežinau, kuo galėtume nuo jų užsikrėsti“, – ramino gydytoja B.Zdanevičienė.

Vilniuje galiojančios Gyvūnų auginimo ir laikymo taisyklės draudžia ežeruose, upėse, kur maudosi žmonės, maudyti gyvūnus, net jeigu jie yra skiepijami ir prižiūrimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius