Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policininkai ir mokiniai rūpinasi miško gyventojais

Jau net policija perspėja, kad vis dažniau ir gausiau sningant, šąlant ir pustant gali pradėti badauti miško žvėrys ir paukščiai, nes nesugebės atsikasti iš po sniego maisto, graužti suledėjusių šakelių.
Pagalba miško gyventojams buvo gabenama maišais.
Pagalba miško gyventojams buvo gabenama maišais. / Panevėžio rajono policijos nuotr.

Miškininkai pataria dabar į mišką vežti šieno, runkelių, morkų ir tokiu būdu apsaugoti ne tik miškų gyventojus, bet ir pasėlius. Juk išbadėję stirnos, briedžiai, šernai eina į pasėlius, juos knisa, kasa ir maitinasi želmenimis, informuoja Panevėžio rajono policijos komisariato pareigūnai.

Panevėžio rajono policijos nuotr./Akcijoje dalyvavo ir Panevėžio rajono policininkai, ir moksleiviai.
Panevėžio rajono policijos nuotr./Akcijoje dalyvavo ir Panevėžio rajono policininkai, ir moksleiviai.

Panevėžio rajono policijos pareigūnai su Gegužinės girininkijos girininku, Paliūniškio pagrindinės mokyklos moksleiviais ir policijos rėmėjais organizavo akciją, kurios tikslas – pagelbėti miško gyventojams, padėti jiems sulaukti pavasario. Mokiniai visą savaitę į mokyklą nešė daržoves, o pareigūnams talkino rajono policijos rėmėjai ir ūkininkai. Pastarieji atvežė apie 500 kg grūdų.

Pareigūnai su mokiniais, girininku ir policijos rėmėju surinktas daržoves, šieną ir grūdus atvežė į miške paruoštą aikštelę-šėryklą. Moksleiviai su dideliu entuziazmu skubėjo atvežtą ėdesį sudėti žvėreliams skirtoje „valgykloje“.

Girininkas D.Medutis dėkojo policijos pareigūnams už idėją, moksleiviams už aktyvų dalyvavimą akcijoje, gelbstint miško žvėris, kuriems be žmonių pagalbos išgyventi labai sunku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius