-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prestižinės JAV šunų parodos nugalėtoja tapo škotų terjerė Sadie

Judri škotų terjerų veislės kalaitė Sadie antradienį buvo pripažinta geriausiu šunimi Jungtinėse Valstijose, laimėjusi „Best in Show“ apdovanojimą prestižinėje Vestminsterio šunininkystės klubo parodoje.
Sadie tapo šunų parodos nugalėtoja
Sadie tapo šunų parodos nugalėtoja. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vertintojų komisija nustatė, kad ketverių metų amžiaus juoda kalaitė, kurios oficialus vardas – Raundtaun Mersedes iš Mariskoto (Ch. Roundtown Mercedes of Maryscot), idealiai atitinka veislės standartus ir yra nepriekaištingo charakterio.

Šioje 134 metų istoriją menančioje šunų parodoje Sadie įvaikė 2 500 kitų dalyvių.  „Ji – nepriekaištinga visuma“, – žavėjosi teisėjas Elliotas Weissas iš Iglo miesto Aidaho valstijoje, vadovavęs geriausio parodos šuns atrankos vertinimo komisijai.

„Tai visiškai išbaigtas šuo... Štai taip turėtų atrodyti škotų terjeras“, – jis sakė džiūgaujantiems žiūrovams Manhatano arenoje „Madison Square Garden“ .

Sadie buvo neabejotina šios parodos favoritė, kurią geriausiai įvertino tiek mėgėjai, tiek ekspertai. Dviejose ankstesnėse WKC parodose pagrindiniais nugalėtojais tapo Sasekso spanielis ir biglis, kurie buvo menkai žinomi ekspertams, tačiau pelnė daugumos žiūrovų simpatijas.

Antradienį garsiausių sveikinimo šūksnių sulaukė vienas grakštus dobermanas, pinčeris ir prancūzų buldogas, kurio išdaigos papirko žiūrovus.

Galutinį vertinimo etapą sutrikdė dvi protestuotojos, kurios įžengė į čempionų zoną, iškėlusios plakatus. Ant vieno iš plakatų buvo užrašyta „Mišrūnai valdo“ – tai buvo aiški užuomina į šio šou pagrindinį reklaminį šūkį „Šunys valdo“.

Tos aktyvistės protestavo prieš grynaveislių šunų garbinimą ir jiems skirtas parodas, tokias kaip WKC šou. Tačiau žiūrovai moteris nušvilpė, o apsaugininkai jas greitai išvedė.

Šiemet WKC konkurse dalyvavo 2 500 šunų, atstovavusių 173 veislėms ir atmainoms. Dėl pagrindinio apdovanojimo antradienį taip pat varžėsi žaislinis pudelis, pulis, vipetas ir Bretonijos spanielis.

Tikėtina, jog Jungtinių Valstijų žiniasklaida Sadie dar apie savaitę skirs ne mažiau dėmesio nei tarptautinėms pramogų pasaulio garsenybėms, tokioms kaip Madonna, Cher arba Usheris. Sadie vedžiotojas Gabrielis Rangelas sakė, kad ši kalaitė yra „labai laimingas šuo. Ji visada patenkinta savimi ir niekas jai niekada nesako „negalima“.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius