-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie Vingio parko siaučia varna chuliganė

Jau gerą savaitę Vilniuje, prie Vingio parko, ties Konarskio ir Geležinio Vilko gatvių sankryža, praeivius puola varna. Keletas žmonių ne tik išsigando siaučiančios varnos, bet ir buvo smarkiau sužaloti.
Varna
Varna / BFL nuotr.

Vilnietė Birutė Valaitienė vakar eidama į darbą buvo nemaloniai nustebinta. Moteris pasakojo, kad sename medyje tupinti varna keistai kranksėjo. „Aš į ją piktai pasižiūrėjau ir nuėjau prie perėjos laukti, kol užsidegs žalia šviesoforo šviesa. Staiga pajutau smūgį į galvą“, – sakė B.Valaitienė. Ji buvo užpulta tos pačios medyje tupėjusios varnos.

„Einu per perėją, o ji mane persekioja ir kapoja – kokius 6 kartus įkirto, teko net striuke galvą užsidengti, – pasakojo nukentėjusioji. – Atėjusi į darbą pastebėjau, kad iš galvos sunkiasi kraujas, ir nuėjau pas felčerę, rimčiau į gydytojus nesikreipiau.“

Kad tai nėra vienkartinis varnos išpuolis, liudija faktas, jog su šia varna susidūrė dar keletas vilniečių.

Lietuvos ornitologų draugijos projektų koordinatorius Remigijus Karpuška pasakojo, jog realiausia priežastis, kodėl varna puola praeivius, – ji gina savo iš lizdo iškritusį jauniklį ir teritoriją.

„Labiausiai tikėtina, jog dar nemokantis skristi jauniklis iškrito iš lizdo, o medyje tupinti varna jį gina puldama praeivius“, – sakė R.Karpuška. Ornitologas sakė, jog šiuo atveju nelabai ką galima padaryti. „Reikia tiesiog išlaukti, kol jauniklis sustiprės ir galės skraidyti“, – sakė jis. Iki tol specialistas patarė tiesiog greičiau praeiti pro šią vietą arba, jei varna puola, užsidengti galvą. 

Beje, prieš porą dienų 15min.lt skaitytojai skundėsi, kad panašiu būdu varnos juos puola ir Karoliniškėse, prie TV bokšto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius