Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš 2011-uosius – triušių paieškos

Prieš Naujuosius gyvūnais prekiaujančios parduotuvės pilnos pirkėjų, ieškančių triušių. Pasak pardavėjų, šių graužikų pardavimai šiemet ženkliai išaugo.
Parodoje
Pagal japonų kalendorių 2011-ieji yra Triušio metai. / Organizatorių nuotr.

„Per savaitę parduodame apie 200 triušių“, – sakė parduotuves „Kika“ valdančios individualios įmonės „Terra Animalis“ Rinkodaros skyriaus vadovė Loreta Kačanauskienė.

Pagal kinų kalendorių 2011-ieji yra Katino, o pagal japonų – Triušio metai. Pardavėjai neabejoja, kad dalis perkančių ir dovanojančių triušius tai žino, todėl renkasi šiuos gyvūnus kaip gyvą Naujųjų metų simbolį.

„Tačiau kasmet prieš Naujuosius padidėja smulkių gyvūnų pardavimas. Žmonės sau arba artimiesiems perka žuvytes, šinšilas, žiurkėnus ir triušius – visus gyvūnus, kurie kainuoja iki 100 litų“, – sakė L.Kačanauskienė. Įsigyti triušių galima už 50–70 litų.

Pardavėjų teigimu, rinkdamiesi gyvūnus žmonės elgiasi kitaip nei ieškodami buitinės technikos.

„Perkant gyvūnus dažniausiai vadovaujamasi emocijomis. Gal ir pasitaiko tokių, kurie jau ateidami į parduotuvę žino, koks konkrečiai turi būti gyvūno kailis, būdo savybės. Tačiau didžioji dalis perka tą, kuris jiems patinka: pamatę, kaip jis geria, žiūri į juos, žaidžia. Pirkti gyvūną – ne tas pats, kas televizorių ar kitą buitinę techniką“, – sakė „Kikos“ parduotuvių tinko atstovė.

Norinčių įsigyti triušius skambučių sulaukė ir Kaune įsikūręs Lietuvos zoologijos sodas. Tačiau, pasak sodo atstovų, jie neprekiauja triušiais, nors augina šiuos gyvūnus.

„Triušių turime, bet jie auginami ne kaip eksponatai, o kaip maistas plėšrūnams. Todėl jais ir neprekiaujame“, – sakė Lietuvos zoologijos sodo Rinkodaros skyriaus vyriausioji vadybininkė Rasa Jautakienė. Lygiai taip pat maistui, o ne lankytojų akims sode auginami ir kiti smulkieji graužikai, pavyzdžiui, pelės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius