Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalį išlydėsime paukščius

Šių metų spalio 2–3 dienomis Lietuvos ornitologų draugija kviečia visus gamtai ir paukščiams neabejingus žmones prisijungti prie tūkstančių paukščių stebėtojų iš daugiau kaip 30-ties Europos šalių ir išlydėti bei suskaičiuoti išskrendančius paukščius.
Paukščių palydos
Paukščių palydos / Lietuvos ornitologų draugijos nuotr.
Temos: 1 Ornitologija

Tradicinė, jau daugiau kaip dešimtmetį Lietuvoje organizuojama Paukščių palydų šventė kasmet sulaukia didelio visuomenės susidomėjimo. Paukščių palydos (angl. EuroBirdwatch) ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje jau tapo tradicine švente. Tai puiki galimybė susitikti su bendraminčiais, aplankyti saugomas teritorijas ar tiesiog dar vieną dieną praleisti rudenėjančioje gamtoje.

Lietuvos ornitologų draugijos nuotr./Paukščių palydos
Lietuvos ornitologų draugijos nuotr./Paukščių palydos

Nesvarbu, ar esate patyrę paukščių stebėtojai ar dar niekada nesate specialiai stebėję paukščius gamtoje, ar jūs didelės įmonės vadovas, ar dar tik studentas, ar mokytojas, ar mokinys – prisijunkite prie visoje Lietuvoje organizuojamų Paukščių palydų ir kartu su tūkstančiais kitų dalyvių, palinkėkite mūsų šalį paliekantiems sparnuočiams laimingo kelio ir tuo pačiu suskaičiuokite išskrendančius paukščius.

Pagrindinis paukščių palydų akcentas – visuotinė paukščių apskaita su greito informavimo akcija, kurioje dalyvauti gali visi – ir maži, ir dideli, ir gerai pažįstantys paukščius, ir skiriantys vos kelias jų rūšis. Todėl visus, pirmąjį spalio savaitgalį stebėjusius paukščius, prašome iki sekmadienio, spalio 3 dienos, 15 val. atsiųsti Lietuvos ornitologų draugijai el. paštu lod@birdlife.lt arba faksu (8 5) 213 04 98 informaciją, kiek žmonių dalyvavo renginyje, kiek iš viso paukščių buvo stebėta ir kokios trys paukščių rūšys buvo gausiausios.

Draugijos būstinėje budintys asmenys susumuos visus rezultatus ir juos perduos Europos paukščių stebėtojų (EuroBirdwatch2010) koordinaciniam centrui ir jau kitą dieną žinosime, kiek žmonių visoje Europoje išlydėjo išskrendančius paukščius ir kokie paukščiai skrido gausiausiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius