Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šeimą pribloškė medžiotojų brutalumas: stirnai galvą nusuko vaikų akivaizdoje

Į 15min redakciją kreipėsi Panevėžio rajono gyventojų šeima, kuri pirmadienio vakarą, grįždama namo, aptiko sužalotą stirną. Padėti gyvūnui panorę gyventojai netrukus buvo priblokšti. Atvykę medžiotojai su leisgyve stirna susidorojo matant mažamečiams vaikams.
Stirniukas
Stirniukas / Daivos Vaiškūnienės nuotr.

„Pirmadienio vakarą su šeima važiavome į namus. Netoli Žibartonių posūkio, šalikelėje pamatėme sužeistą stirną. Sustoję nuėjome pažiūrėti, buvo sužeistos užpakalinės kojytės. Kraujo nebuvo. Skambinome 112. Buvo iškviesti Surviliškio medžiotojai, du vyrai ir moteris.

Vienas vyras, nuėjęs pažiūrėti stirnos, visų mūsų akivaizdoje, nieko nepasakęs, suko jai galvą kelis kartus.

Vienas vyras, nuėjęs pažiūrėti stirnos, visų mūsų akivaizdoje, nieko nepasakęs, suko jai galvą kelis kartus. Vieną kartą, paskui antrą kartą grįžęs atgal. Ir padėjo tą galvytę ant žolės. Aš jų paklausiau, ar mes su mažamečiais vaikais laukėme daugiau nei valandą tik dėl to, kad atvažiavę jūs nusuktumėte vargšei stirnai galvą? Jie atsakė, kad užbaigs jos kančias. Palaukit, o kur veterinaras, nuskausminamieji, išgydymas ir paleidimas į laisvę?“, – atsiųstame laiške rašė pasipiktinusi skaitytoja.

Tačiau labiausiai skaitytoja nusivylusi ne tuo, jog stirna buvo pasmerkta myriop, bet medžiotojų sprendimu galvą gyvūnui nusukti mažamečių akivaizdoje. Anot skaitytojos, pamatytas vaizdas iki šiol stovi akyse.

„Man akyse stovi tas vaizdas ir tikrai girdėjau kaulų traškėjimus. Kaip man viską išmesti iš galvos? Vyresnysis vaikas be perstojo kalba apie stirną, kad jai skaudėjo tik kojytes. Vis pasakoja man apie ją. O ką man jam pasakyti?

Mane pačią dabar vos kojos laiko, pykina. Kaip taip galima?

Jeigu žmogiškumo pas juos nelikę, nereiškia, kad jie gali savo darbą daryti mūsų akivaizdoje. Galėjo nors išsivežti tą stirniukę, apsimesti, kad veža gydyti“, – teigė šokiruota skaitytoja.

Medžiotojų elgesys – svarstytinas

Panevėžio rajono medžiotojų ir žvejų draugijos pirmininkas Petras Narbutas teigė, kad medžiotojai kitaip stirnai padėti veikiausiai nebegalėjo, tačiau tokį brutalų gyvūno pasmerkimo myriop būdą medžioklės žinovas pasmerkė.

Būrelio vadovas tokį medžiotojo elgesį turėtų apsvarstyti.

„Medžiotojai pasielgė labai negerai. Prie vaikų tokius dalykus daryti tikrai nevalia. Aišku, kai stirna šitaip sužeista, ji nebus gydoma, bet šitaip sukti galvos prie vaikų nedera. Reikėjo nors neparodyti to.

Matote, dabar visa informacija apie partrenktus, sužeistus gyvūnus iš BPC per policiją keliauja tiesiai medžioklės būrelių atstovams, todėl manęs, kaip draugijos pirmininko, skambučiai nebepasiekia. Anksčiau skambindavo tik man, o dabar skambina būreliams.

Surviliškio medžiotojai padarė tikrai blogai, kad parodė vaikams tokį dalyką. Galėjo jie tą stirną išsivežti, ar palaukti, kol šeima nuvažiuos. Priminsiu medžiotojams etikos dalykus, bet čia kiekvienas žmogus turėtų suprasti, kad šitaip elgtis nedera. Būrelio vadovas tokį medžiotojo elgesį turėtų apsvarstyti“, – kalbėjo P.Narbutas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius