-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pipiro drama nepamokė: šeimininkai bandė nušauti ir laukuose paliko sužeistą šunį?

Panevėžio rajone sužalotu keturkoju jau rūpinasi vietos veterinarai, o policija mėgina išsiaiškinti incidento aplinkybes.
Šuo Pipiras sugipsuotas
Šuns Pipiro (nuotr.) drama sujaudino Lietuvą ir visą pasaulį, tačiau kai kuriems beširdžiams nepadarė jokio įspūdžio. / Animal.lt nuotr.

„Nėra čia taip siaubinga, kaip jūs įsivaizduojate“, – šeštadienio vakarą Panevėžio apskrities vyriausiojo (VPK) policijos komisariato budėtojas skubėjo nuraminti 15min.lt žurnalistus, bandžiusius patikrinti šokiruojamą skaitytojų pranešimą apie dar vieną egzekuciją.

Nenorėjusi būti įvardinta Panevėžio rajono gyventoja portalą informavo, kad dar penktadienį apie 16 val. Liūdynės kaimo ribose, laukuose prie kelio Panevėžys-Anykščiai, piktavaliai išmetė nereikalingą šunį. Maža to, jauną negrynaveislį keturkojį rudu kailiu „šeimininkai“ mėgino nušauti, tačiau nesėkmingai.

Šią egzekuciją matė aplinkiniai gyventojai.

Policijos atstovai patvirtino, jog šeštadienio vakarą apie 18 val. į įvykio vietą nuvyko Panevėžio rajono komisariato patrulių ekipažas. Pareigūnai paėmė ir išsivežė ilgiau nei parą laukuose prasikankinusį gyvūną.

„Juo dabar rūpinamasi“, – informavo Panevėžio apskrities VPK budėtojas, minėjęs, kad keturkojui pirmąją pagalbą suteikė bei tiek, kiek reikės, globos Panevėžio veterinarai.

Policijos atstovas sakė, kad tyrimas dėl žiauraus elgesio su gyvūnais kol kas nebus pradėtas, nes pirminę informaciją apie įvykį dar reikia patikrinti ir patvirtinti. Be to, bus atsižvelgiama ir į tai, kokia artimiausiomis dienomis bus šunelio sveikatos būklė.

Beje, apie incidentą redakciją informavusi skaitytoja apgailestavo, kad visi jos bandymai prisišaukti į pagalbą gyvūnų globos organizacijų atstovus baigėsi „kaip į sieną“.

„Taip ir neišsiaiškinau, ar yra instancija, į kurią būtų galima kreiptis tokiu atveju Panevėžyje ir Panevėžio rajone“, – rašo gyvūnų mylėtoja, kurią nudžiugino policininkų neabejingumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius