Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seimui bus teikiamas įstatymas, kuriuo griežtinamos nuobaudos už žiaurų elgesį su gyvūnais

Seimui gegužę planuojama pateikti naujos redakcijos Gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo projektą, kuriuo siekiama įvesti bendrą augintinių žymėjimo sistemą visoje Lietuvoje. Be to, siūloma griežtinti nuobaudas už žiaurų elgesį su gyvūnais.
Nelaimingi keturkojai sulaukė žmonių pagalbos.
Neatsakingos šeimininkės miške palikti prirakinti šunys / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Liberalų sąjūdžio frakcijos narys, visuomeninio judėjimo „Žmonės už gyvūnus“ pirmininkas Petras Auštrevičius, Seime surengęs tarptautinę konferenciją gyvūnų gerovės tema, pabrėžė, kad šiuo metu Lietuvoje galiojantys gyvūnų priežiūrą ir gerovę reglamentuojantys teisės aktai yra iš esmės atgyvenę.

Parlamentaras siūlo pakoreguoti Baudžiamąjį ir Administracinių teisės pažeidimų kodeksus. Anot jo, baudos už žiaurų elgesį su gyvūnais turėtų būti ne iki 300 litų, o 500–1000 litų.

Taip pat P.Auštrevičius siūlo koreguoti baudžiamąją atsakomybę už gyvūnų suluošinimą ar nužudymą. Siūloma, kad atsakomybė būtų taikoma ne tik fiziniams, bet ir juridiniams asmenims.

Tarptautinis gyvūnų gerovės konsultantas Adolfas Sansolinis per konferenciją tvirtino, kad Europos Sąjunga (ES) neturi vieningos gyvūnų žymėjimo ir identifikavimo sistemos. Tuo tikslu šiuo metu rengiama 2011–2015 metų ES gyvūnų gerovės strategija. 

„Į naminių gyvūnų apsaugą ir priežiūrą ES didesnį dėmesį atkreipė tik prieš dvejus metus. Naują strategiją rengiame, kad galėtume sekti ir kontroliuoti augintinių populiaciją, užtikrinti jų apsaugą“, – teigė A.Sansolinis.

Lietuvos iniciatyva vykusioje pirmojoje Baltijos šalyse konferencijoje „Gyvūnų gerovė Baltijos regione: atsakingas laikymas ir geroji praktika“ dalyvavo per 200 specialistų iš 25 ES valstybių, Baltarusijos ir Rusijos.

Konferencijoje buvo parengta speciali „Vilniaus deklaracija“ gyvūnų gerovės klausimais. Konferencijos iniciatoriai paragino ES parengti ir numatyti finansinių išteklių gyvūnų gerovės programai remti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius