Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiauliuose ir Klaipėdoje užsienio veterinarai per 12 dienų sterilizavo per 600 gyvūnų

Rugsėjo 10–24 dienomis Lietuvoje viešėjusi Vokietijoje įsteigtos Europos gyvūnų ir gamtos apsaugos asociacijos (ETN) deleguota trijų veterinarų komanda sterilizavo ir vakcinavo per 600 gyvūnų. 12 dienų dirbusi komanda Šiauliuose sterilizavo 338 gyvūnus, Klaipėdoje – 268.
Žmonės iš Klaipėdos miesto ir viso Klaipėdos rajono labai džiaugėsi užsieniečių daktarų akcija.
Žmonės iš Klaipėdos miesto ir viso Klaipėdos rajono labai džiaugėsi užsieniečių daktarų akcija. / „Būk mano draugas“ nuotr.

Projektą kuravo Austrijos nepaprastojo ir įgaliotojo ambasadoriaus Lietuvoje Helmuto Kollerio sutuoktinė Gudrun Koller, jį įgyvendinti padėjo Lietuvos gyvūnų globos draugijos Šiaulių skyrius bei VšĮ „Būk mano draugas“.

Būk mano draugas nuotr./`eimininkų vienui viena Dituvos soduose palikta gražuolė kalytė Viva taip pat su gerdare kaimyne laukė sterilizavimo operacijos.
„Būk mano draugas“ nuotr./Šeimininkų vienui viena Dituvos soduose palikta gražuolė kalytė Viva taip pat su geradare kaimyne laukė sterilizavimo operacijos.

Didžioji dalis projekto metu sterilizuotų ir kastruotų gyvūnų – katės. Akcijos metu sterilizuoti ne tik beglobiai, bet ir senjorų bei socialiai remtinų gyventojų gyvūnai. Anot priglaustą beglobę katytę sterilizuoti atvežusios klaipėdietės, pasinaudoti Lietuvos veterinarų paslaugomis ji neišgalinti, todėl labai džiaugiasi galimybe tai atlikti nemokamai: „Mums, gyvenantiems iš labai kuklių pajamų, tokia gerumo akcija labai laiku. Gerumo gyvenime niekad nebūna per daug.“

Projekto komanda džiaugiasi, kad sterilizacijos svarbą humaniškai reguliuojant gyvūnų populiaciją įvertina vis daugiau žmonių. Anot VšĮ „Būk mano draugas“ koordinatorės Laimos Laurinavičienės, didelę akcijos sėkmę Klaipėdoje lėmė tai, kad Klaipėdos rajono ir miesto gyventojai noriai įsitraukė į projektą, skolindamiesi gaudykles ir organizuodami gyvūnų sugavimą bei atvežimą.

Būk mano draugas nuotr./Sodų gyventojai su beglobiais gyvūnėliais eilėje juos sterilizuoti
„Būk mano draugas“ nuotr./Sodų gyventojai su beglobiais gyvūnėliais eilėje juos sterilizuoti

Kaip pastebi L.Laurinavičienė, beglobių gyvūnų problema yra itin opi ne tik Klaipėdos mieste, bet ir visame Klaipėdos rajone, kadangi daugelis miestelėnams pabodusių gyvūnų yra išvežami ir išmetami sodų bendrijų, kaimų vietovėse. Projekto organizatoriai teigia ir pasibaigus projektui sulaukiantys daug skambučių bei padėkų: „Žmonės prašo pratęsti panašaus pobūdžio akcijas, nes negali susitvarkyti su laisvėje neprižiūrimų gyvūnų dauginimusi ir nori sustabdyti gyvūnų žudymą.“

Per 2011 metus vos keli užsienio organizacijų atsiųsti veterinarai, naudodami pažangiausius operavimo metodus, sterilizavo ir kastravo Lietuvoje per 2 000 gyvūnų. „Labai svarbu nesustoti ir tęsti tokius projektus visoje šalyje. Sterilizuojant, o kartu taikant tokias priemones kaip gyvūnų registravimas, visuomenės švietimas, atsakingo auginimo skatinimas, galime užkirsti kelią gyvūnų žudymui. Tik dirbdami išvien – tiek paprasti žmonės, tiek profesionalai, galime pasiekti šių tikslų“, – teigė Lietuvos gyvūnų globos draugijos Šiaulių skyriaus vadovė Birutė Vaičiulevičienė.

Būk mano draugas nuotr./ETN veterinarai ir Klaipėdos gyvūnų globėjai džiaugiasi didžiule sterilizavimo projekto sėkme.
„Būk mano draugas“ nuotr./ETN veterinarai ir Klaipėdos gyvūnų globėjai džiaugiasi didžiule sterilizavimo projekto sėkme.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius