Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiauliuose ir Vilniaus rajone rengiama beglobių gyvūnų sterilizavimo akcija

Į Lietuvą grįžo Vokietijoje įsteigtos gyvūnų globos ir gamtos apsaugos organizacijos (ETN) specialistai tęsti beglobių gyvūnų sterilizacijos projekto.
Asociatyvinė iliustracija: veterinarinė pagalba
Asociatyvinė iliustracija: dirba veterinarai / „Scanpix“ nuotr.

2011 metais įvykusio pirmojo projekto metu ETN komanda Šiauliuose bei Klaipėdos krašte sterilizavo ir vakcinavo per 600 gyvūnų, panašų rezultatą komanda tikisi pasiekti ir šio vizito metu. 

Antrasis projektas numatytas vykdyti dviem etapais – balandžio 11–22 dienomis komanda dirba Šiaulių gyvūnų globos namuose sterilizuodami Šiaulių krašto beglobius gyvūnus, o nuo balandžio 23 d. iki gegužės 1 d. – VšĮ „SOS gyvūnai“ prieglaudoje sterilizuos Vilniaus rajono beglobius gyvūnus.

Šiaulių ir Vilniaus krašto gyventojai raginami pasinaudoti galimybe ir sterilizuoti jų kiemuose gyvenančius beglobius gyvūnus tiek registruodami jų buvimo vietoves, tiek prisidėdami gaudant ir transportuojant gyvūnus.

Projekto organizatoriai Lietuvoje – Austrijos ambasadoriaus sutuoktinė Gudrun Koller ir Algita Zigmantaitė džiaugiasi sėkmingu bendradarbiavimu tiek su užsienio, tiek su vietos nevyriausybinėmis organizacijomis ir, svarbiausia, įsivyraujančiu nauju požiūriu apie beglobių gyvūnų populiacijos reguliavimą.

„Panašu, kad siekiamybė, jog beglobių gyvūnų populiacija būtų reguliuojama vieninteliu humanišku ir efektyviu būdu – sterilizacija, pagaliau tampa tradicija, o tai nuteikia ypač entuziastingai“, – teigė projekto organizatorės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius