Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaitytojams pristatomas albumas apie Lietuvos plėšriuosius paukščius ir pelėdas

Šią savaitę Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba (VSTT) pristato naują knygą „Lietuvos miškų plėšrieji paukščiai ir pelėdos“. Albumo apie paukščius autoriai – gamtininkai Eugenijus Drobelis ir Vytautas Knyva.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / 15min.lt

„Lietuvos miškų plėšrieji paukščiai ir pelėdos“ – 312 puslapių apimties, didelio formato, gausiai fotografijomis iliustruotas albumas, skirtas plačiam skaitytojų ratui. Tai pirmas tokio pobūdžio leidinys Lietuvoje apie plėšriuosius paukščius ir pelėdas. Albumą išleido asociacija ,,Gamtos namai”.

Knygoje populiariai pasakojama apie visų Lietuvoje gyvenančių plėšriųjų paukščių ir pelėdų rūšių sparnuočius. Supažindinama su jų gyvenamąja aplinka – aprašomos įvairios natūralios gamtos buveinės (įvairių tipų miškai, pelkės, natūralios pievos), pateikiama unikalių Lietuvos kraštovaizdžio fotografijų, supažindinama su paukščių elgsenos ypatumais, kiekvienos aprašomos plėšriųjų paukščių rūšies savitumais, aptariamos jų egzistavimui kylančios grėsmės ir apsaugos priemonės.

Unikalios nuotraukos leis skaitytojui pažvelgti į paslaptingo plėšrūnų gyvenimo akimirkas natūralios gamtos aplinkoje. Labai sunkiai nufotografuojamos paukščių rūšys iš knygos autorių pareikalavo beveik dešimties metų. Dirbta buvo atsidėjus, todėl iš daugelio kiekvienos rūšies padarytų nuotraukų teko išrinkti tuos kelis reprezentacinius, raiškiausius kadrus. Palapinėse tykant paukščių prie masalo, prie lizdų, laukiant praskrendančių – praleista tūkstančiai valandų, kurių  „svorį“ žino tik patys autoriai.

Knygoje matome tai, ką pamatyti gamtoje lemta nedaugeliui – gyvatėdžius, kilniuosius erelius, didžiuosius apuokus ir javines linges. Ypatingas mažųjų erelių rėksnių, žvirblinių pelėdų pasaulis. 
Leidinys parašytas populiariai, bet kartu pateikiama ir mokslinių duomenų. Knyga „Lietuvos miškų plėšrieji paukščiai ir pelėdos“ – vertingas leidinys, supažindinantis mūsų ir kitų šalių skaitytojus su Lietuvos gamtos biologine įvairove, tvirtinama VSTT pranešime spaudai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius