-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Stotelėse – apie žmonių atsakomybę už gyvūnus

Antradienį Vilniaus miesto viešojo transporto stotelėse startavo gyvūnų globos įstaigos „SOS gyvūnai“ socialinės reklamos kampanija, skatinanti atsakomybę už gyvūnus.
„SOS gyvūnų“ socialinės reklamos plakatas
Tokie „SOS gyvūnų“ socialinės reklamos plakatai atsiras Vilniaus miesto viešojo transporto stotelėse. / „SOS gyvūnų“ nuotr.

Kartu su UAB „JCDecaux Lietuva“ surengta visus metus Vilniaus mieste truksiančia kampanija siekiama ne tik atkreipti žmonių dėmesį į beglobių gyvūnų problemas, bet ir skatinti visapusišką atsakomybę už gyvūną dar prieš jį įsigyjant.

Pasak VšĮ „SOS gyvūnai“ vadovės Ilonos Reklaitytės-Mezencevos, beglobių gyvūnų būtų kur kas mažiau, jei žmonės prieš įsigydami augintinį suvoktų, jog tai nėra vienadienis žaisliukas, o daugiau nei 10 metų šalia būsiantis gyvas bei jaučiantis sutvėrimas, įsigilintų į veislei būdingą charakterį, priežiūros ypatumus, sterilizuotų gyvūną, kad išvengtų netikėtų pabėgimų ar nepageidaujamos palikuonių vados. Tokie paprasti žingsniai ženkliai sumažintų beglobių gyvūnų skaičių ir su jų problemomis susijusias skaudžias temas, pavyzdžiui, eutanaziją.

„Pririštas prie stulpo, radiatoriaus, išmestas gatvėje, suspardytas prie parduotuvės, palikti šiukšlių konteineryje, nebereikalingas, nes nusibodo, skiriasi akių spalva“, – tokios istorijos mūsų prieglaudoje girdimos kiekvieną dieną. Apie tautos didingumą galima spręsti iš jos elgesio su gyvūnais, sakė Mahatma Gandhi. Mes siekiame, kad Lietuvoje kuo daugiau žmonių ir gyvūnų sietų draugystė.

Kampanija truks lygiai metus, plakatai bus kabinami viešojo transporto stotelėse įvairiose Vilniaus vietose. Plakato idėją sukūrė ir įgyvendino dizaineris Lukas Ruškys.

VšĮ „SOS gyvūnai“ yra savanoriška, nepelno siekianti, neturinti pastovaus finansavimo gyvūnų globos organizacija, išsilaikanti iš pavienių žmonių/organizacijų paaukotų lėšų bei 2 proc. gyventojų pajamų mokesčio paramos, savo veiklą vykdanti nuo 2006 metų. Per 2010 metus organizacijos pagalba naujus namus atrado 1 912 beglobiai gyvūnai (1 118 kačių, 794 šunys ir kiti gyvūnai).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius