Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sudegusių gyvūnų globos namų „5 pėdutės“ augintiniams paskolintas vagonėlis

Per, kaip įtariama, tyčia sukeltą gaisrą Klaipėdos gyvūnų globos namuose „5 pėdutės“ žuvo daugiau nei 30 beglobių gyvūnų. Dar tiek pat beglobių gyvūnų per laimingą atsitiktinumą išvengė žūties, tačiau jiems iškilo reali grėsmė vėl atsidurti gatvėje.
Prieglaudos globotiniai žuvo savo narvuose.
Prieglaudos globotiniai žuvo savo narvuose. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Kiekvieno civilizuoto miesto garbės reikalas – turėti ne tik gyvūnų kontrolės (gaudymo ir utilizavimo) įstaigą, bet ir globos namus, kuriuose beglobiai, dažniausiai šeimininkų išmesti gatvėn, gyvūnai sulauktų naujų šeimininkų.

Paprašytas pagalbos, Klaipėdos miesto meras Rimantas Taraškevičius pareiškė neturintis laiko gilintis į beglobių gyvūnų problemą, nes už lango žiema, tad rūpesčių ir taip pakanka.

Tačiau nelaimė suvienijo eilinius klaipėdiečius. Savo pagalbą pasiūlė architektas, sutikęs už dyką parengti prieglaudos rekonstrukcijos projektą, neliko nuošaly ir labdaros organizacijos, pavieniai asmenys.

Laidos „Gamtos patruliai“ kūrėjai paskambino kelioms uostamiesčio įmonėms, nuomojančioms statybininkų vagonėlius. Viena iš jų sutiko iki pavasario paskolinti laikiną būstą: erdvų, dvigubą, šildomą vagonėlį.

Neproginis eilinių žmonių gerumas Klaipėdoje – šį šeštadienį, gruodžio 18 dieną, „Gamtos patruliuose“ 15.30 val. per Lietuvos televiziją.

Jeigu ir jūs norite ir galite paremti „5 pėdutes“, kaip tai padaryti, galite sužinoti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius