Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šunų augintojai: rinkti norime, o kur dėti?

Šeštadienį startuoja VšĮ „SOS gyvūnai“ rengiama informacinė akcija „SURINK 2011“, kurios metu šunis auginantys Lietuvos miestų gyventojai bus skatinami surinkti savo augintinių išmatas.
Akcijos „SURINK 2011“ plakatas
Akcijos „SURINK 2011“ plakatas / „SOS gyvūnai“ pieš.

Nuo gegužės 14-osios iki 21-osios truksiančios informacinės akcijos tikslas yra priminti šunų šeimininkams, kad ekskrementų rinkimas yra normalus ir būtinas veiksmas, su laiku virstantis geru įpročiu, o nenorintys to daryti akcijos metu sužinos apie paliktų ekskrementų žalą – pavojingas ligas ne tik sveikiems gyvūnams, bet ir žmonėms, o ypač vaikams.

VšĮ „SOS gyvūnai“ sulaukė daugybės laiškų bei skambučių dėl specialių konteinerių trūkumo įvairiuose Lietuvos miestuose ir miesteliuose. „Gyvenu Kazlų Rūdoje ir bute laikau šunį. Rinkčiau jo išmatas, tačiau į bendrąjį šiukšlių konteinerį jų mesti neleidžia priimtos taisyklės, o kitų vietų atsikratyti išmatų nėra. Ką patartumėte?“ – rašė viena pilietė. Specialių konteinerių ypatingai trūksta Kauno mieste. Akcijos organizatoriai tikisi, kad ši akcija padės atkreipti dėmesį ir į konteinerių trūkumo problemą bei paskatins savivaldybes imtis priemonių.

Nesurinktos išmatos sveikus gyvūnus gali užkrėsti infekciniu hepatitu bei parvovirusu, kuris daugeliu atveju baigiasi mirtimi, o žmonės gali užsikrėsti inkstus bei kepenis pažeidžiančia liga leptospiroze bei regėjimą pažeidžiančia liga toksokaroze.

Prie akcijos „SOS gyvūnai“ kviečia prisijungti  ir gyvūnų prekių parduotuves bei visą savaitę taikyti specialias nuolaidas ekskrementų rinkimo maišeliams, kastuvėliams, semtuvėliams ir t. t.

Savaitę truksiančią akciją „SURINK 2011“ planuojama kartoti kasmet, kad šunų išmatų rinkimas taptų įpročiu. Akcijos metu neplanuojami specialūs renginiai – akcijos organizatoriai, VšĮ „SOS gyvūnai“, tiesiog kviečia atkreipti dėmesį į šią miestuose aktualią problemą ir imtis priemonių jai spręsti.

Baudos už nesurinktas išmatas įvairiuose miestuose ir miesteliuose svyruoja nuo 20 iki 200 Lt.

Daugiau informacijos: www.sos-gyvūnai.lt.

Taip pat apie akciją „SURINK 2011“ skaitykite ankstesniame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius