-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šunų kirpyklose – bumas

Pavasaris tuština keturkojų augintinių šeimininkų kišenes. Specialistai sako, kad pinigų dėl augintinių sveikatos ir grožio negailima. O krizė nesumažino veterinarijos klinikų ir šunų kirpyklų klientų skaičiaus.
Šuo
Šuo / Fotolia nuotr.

Pasak vienos šunų kirpyklos savininkės, antplūdis prasidėjo prieš Velykas ir tebesitęsia iki šiol. Norintiems apkirpti savo augintinius eilėje dabar tenka laukti apie 2–3 savaites. Ši paslauga, priklausomai nuo šuns veislės ir dydžio, šeimininkams kainuoja nuo 30 Lt iki 150 Lt. O už įmantresnę šukuoseną kai kurie nepagaili ir kelių šimtinių.

„Aišku, brangoka, bet kai turi gyvūną, jį myli, tai privalai susimokėti už tą meilę“, – sako šuniuko šeimininkė Nijolė Kazlauskienė.

Tuo metu specialistė pasakoja, kad žmonės ne tik atveda kirpti augintinius, bet kai kurie kartą per savaitę veda juos išmaudyti, nukirpti nagus ar depiliuoti.

„Klientų kiekvienais metais vis daugėja, tikrai nesumažėjo. Tiesiog prieš tą krizę žmonės gal gudriai taip planavo, prašė daugiau nuolaidų, bet visi tie patys klientai ėjo, ir tikrai jų nesumažėjo“, – teigia UAB „Lemur Exclusive“ savininkė Eglė Palaimaitė.

Trečdaliu klientų daugiau pavasarį sako sulaukiančios ir veterinarijos klinikos. Tiesa, antplūdis, kaip ir pavasaris, šiemet vėluoja ir prasidėjo kone mėnesiu vėliau – vos prieš savaitę, o ne kovą. Augintinių sveikata besirūpinantys šeimininkai skuba keturkojus skiepyti.

„Krizės metu ir dabar atveda tiek pat, tiesiog galbūt renkasi pigesnius preparatus. Jeigu anksčiau vakcinuodavo kompleksine vakcina, dabar renkasi pigesnius variantus, bet vis tiek tą daro“, – sako UAB „Aumūra“ savininkė Rita Ilgūnė.

„Vakcina nuo pasiutligės kainuoja apie 20 Lt, o kompleksinė vakcinacija – dar nuo 5–7 ligų – per 60 Lt. Šiaip šuniuko išlaikymas yra brangus, bet tą atstoja savo meile, tai negaila“, – tvirtina šuniuko šeimininkė Loreta Bucevičienė.

Vidutiniškai mažo šuniuko išlaikymas per metus atsieina iki 700 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius