Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šunų paplūdimių projektai palaidoti

Ne vienerius metus gvildenama idėja pajūryje įkurti paplūdimius, kuriuose žmonės galėtų ilsėtis su savo keturkojais augintiniais, subliuško.
Girulių paplūdimys visuomet buvo gana akmenuotas, tačiau dabar palei krantą driekiasi tarsi žvyrkelis.
Į paplūdimius šunis vestis draudžiama. / J.Andriejauskaitės nuotr.

Nors pajūrio savivaldybių planuose buvo tokių užmojų, dabar tvirtinama, kad šią vasarą tokių specializuotų teritorijų tikrai nebus.

„Palangoje tikrai nebus šią vasarą jokio šunų paplūdimio. Dėl šio dalyko yra įvairiausių nuomonių – ir teigiamų, ir neigiamų. Vieni nori, kiti baiminasi, kad šunys į paplūdimį atneš kokių nors ligų. Mūsų smėlis yra toks gražus, o jei jį pradės teršti gyvūnai – tai nieko gero“, – teigė Palangos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Bronius Martinkus.

Problemų, anot jo, yra ir dėl vietos pasirinkimo. Vasarą kurorto centrinis paplūdimys yra sausakimšas poilsiautojų, o įkūrus specializuotą gyvūnų paplūdimį atokiau naudos nebūtų, nes ten niekas neitų.

„Mūsų savivaldybė nė karto nėra gavusi oficialaus prašymo nagrinėti šio dalyko. Jei gautume – tada svarstytume tokią idėją“, – sakė B.Martinkus.

Prieš kelerius metus Neringos savivaldybė galimybę įsteigti paplūdimį, kuris būtų skirtas žmonėms su augintiniais, svarstė. „Tačiau Lietuvos higienos normos numato, kad į paplūdimius draudžiama vesti šunis ir kitus gyvūnus. Tad bent artėjantį vasaros sezoną, kol minėta nuostata nepakeista, galimybė, kad kurioje nors gyvenvietėje atsirastų paplūdimys, skirtas poilsiautojams su šunimis, – nenumatyta“, – tvirtino Neringos savivaldybės atstovė Sandra Vaišvilaitė.

Specialaus paplūdimio nesiruošiama įrengti ir Klaipėdoje. Anot Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, nėra lėšų tokiems darbams organizuoti. Be to, anot pašnekovo, klaipėdiečiai savo šunis yra pamėgę vesti į vadinamus laukinius paplūdimius, kurie yra už nustatytų oficialių ribų.

Prie įėjimų į paplūdimius paprastai yra ženklai, draudžiantys poilsiautojams vestis šunis. Už draudimo nepaisymą žmonės yra baudžiami. Uostamiesčio policijos duomenimis, tokių pernai buvo apie 40. Nepaisantiems taisyklių gresia bauda nuo 100 Lt. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius