-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Taivane atvesta didžiosios pandos jauniklė praleido pirmąją naktį su savo rūpestinga motina

Pirmoji Taivane pasaulį išvydusi mažylė didžioji panda pirmąkart praleido naktį su savo entuziastingai nusiteikusia motina, ketvirtadienį pranešė zoologijos sodo atstovai – po jaudinančio jųdviejų susitikimo, atsidūrusio tarptautinės žiniasklaidos dėmesio centre.
Taivane atvesta didžiosios pandos jauniklė praleido pirmąją naktį su savo rūpestinga motina.
Taivane atvesta didžiosios pandos jauniklė praleido pirmąją naktį su savo rūpestinga motina. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Zoologijos sodas

Taibėjaus zoologijos prižiūrėtojai praėjusį mėnesį turėjo atskirti mažylę Juan Zai nuo jos motinos Juan Juan, – mat jauniklę reikėjo apskritą parą laikyti inkubatoriuje ir prižiūrėti, nes ji buvo lengvai sužeista motinai vaikuojantis.

Pirmąkart motina tapusi patelė netyčia sužeidė jauniklės koją, nurodė zoologijos sodas.

Kelių savaičių amžiaus mažylė antradienį buvo grąžinta į Juan Juan aptvarą, kur motina ją švelniai pakėlė, apkabino ir žindė, sukeldama jaudinantį susižavėjimą.

Padrąsinti tokios sklandžios pradžios, prižiūrėtojai nusprendė leisti motinai rūpintis mažyle visą naktį – nuo trečiadienio vakaro iki ketvirtadienio paryčių.

„Tikimės, kad jos palaipsniui pripras viena prie kitos, – Taibėjaus zoologijos sodo atstovas sakė žurnalistams. – Atrodo, viskas vyksta gerai.“

Pirmoji Taivane pasaulį išvydusi didžiosios pandos jauniklė buvo atvesta liepos 7-ąją po kelių dirbtinio apvaisinimo sesijų, kai jos tėvai Juan Juan ir   Tuan Tuanas nesugebėjo susilaukti palikuonių natūraliu būdu.

Kai buvo atvesta Juan Zai, kurios vardas reiškia „Juan Juan vaikas“, Taivane nuvilnijo didelio džiaugsmo banga, – vietos žiniasklaida kasdien skelbė pranešimus apie mažylės sveikatą ir jos nuotraukas.

Tačiau visuomenei dar reikės palaukti dar bent porą mėnesių, kad ją pamatytų savo akimis.

Tuan Tuaną ir Juan Juan Kinija padovanojo Taivanui 2008 metų gruodį. Abu gyvūnai tapo Taibėjaus zoologijos sodo žvaigždėmis, taip pat sparčiai gerėjančių santykių tarp Taivano ir jo buvusios aršios varžovės Kinijos simboliu.

Taivanui bus leista pasilikti jauniklę, nes Kinija pandų porą Taivanui padovanojo, o ne paskolino, nurodė Taibėjaus pareigūnai.

Laisvėje dabar gyvena mažiau nei 1 600 didžiųjų pandų – daugiausiai Kinijos pietvakarinėje Sičuano provincijoje. Dar apie 300 šių gyvūnų laikomos zoologijos soduose ir veisimo centruose visame pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius