Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarnybinis šuo Natas parduotuvę apvogusius jaunuolius užklupo miegančius

Lietuvos policijos kriminalistinių tyrimų centre organizuojamų daugiakovės pirmenybių nugalėtojas Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) kinologų ugdytinis Natas liepos 3-iosios naktį savo profesionalumą pademonstravo realybėje – sekdamas kioską apvogusių asmenų pėdsakais, jis pareigūnus atvedė prie poilsio bazės namelio, kuriame vienas įsibrovėlis su kompanija šventė savo 18-ąjį gimtadienį. Tiksliau, visa kompanija jau miegojo atšventusi.
Kinologas Arūnas Petrošius ir jo partneris Natas
Kinologas Arūnas Petrošius ir jo partneris Natas / Šiaulių apskrities VPK nuotr.

Kaip praneša Šiaulių apskrities VPK, pusantro kilometro įsibrovėlių pėdsakais sekęs Natas patrulius atvedė prie buvusios Šiaulių universiteto poilsio bazės, kurioje yra ne vienas vasaroti skirtas poilsio namelis. Prie vieno jų belgų aviganis sustojo. Pro langą buvo matyti pakampiais guolius susiradę miegantys jaunuoliai.

Policijos pareigūnams teko ilgokai belstis, kol vienuolikos asmenų kompanija pakirdo iš pagiringo miego. Įėjusius į vidų patrulius pašiurpino atsivėręs vaizdelis – ant stalo, grindų, pakampėse mėtėsi buteliai, prakąstų šokoladų gabalai, pradėtų valgyti ištižusių ledų porcijos. Tai buvo iš parduotuvės pasivogtų vaišių likučiai...

Pareigūnų vizitas jaunuolių neišgąsdino, tik sukėlė situacijos rimtumo nesusivokiančių jaunuolių juoką – ką čia jie tokio padarė, kad pareigūnai net su šunimi pas juos atlėkė... pamanyk, keletą dėžių alaus, šokoladų, traškučių, ledų  pasiėmė, juk gimtadienis...

Natą dresuojantis kinologas Arūnas Petrošius sako, kad su tokiu jaunuolių neadekvačiu situacijai elgesiu jam dar nėra tekę susidurti – jų manymu, nieko blogo jie nepadarė, o apie juos laukiančią atsakomybę net neįsivaizdavo. Už tokį nusikaltimą Baudžiamasis kodeksas numato baudą, areštą, laisvės apribojimą arba net laisvės atėmimą iki penkerių metų.

Dėl liepos 3-iosios naktį Šiaulių rajone, Pašvinio kaime, padarytos vagystės iš parduotuvės, pradėtas ikiteisminis tyrimas. Išėmus langą buvo pavogta įvairių gaiviųjų gėrimų, alaus, tabako gaminių ir maisto prekių, kurių bendra vertė yra 1 413 litų. Įtarimai pareikšti vagyste savo 18-ąjį gimtadienį pažymėjusiam šiauliečiui A.M. ir jo 15-mečiui draugui G.M.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius