Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trakų rajone – sėkminga likimo valiai paliktų gyvūnų gelbėjimo akcija

Trakų rajono valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) pareigūnams, pasitelkus policijos, priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ir gyventojų pagalbą, pavyko išgelbėti neprižiūrėtą ir nusilpusią karvę.
Išsekusios karvės gelbėjimo akimirka
Išsekusios karvės gelbėjimo akimirka / VMVT nuotr.

Patikrinimas pradėtas gavus pranešimą, kad Trakų rajono Prūdžionų kaimo upelyje guli nusilpusi karvė. „Gavę pranešimą, nedelsiant išvykome į minėtą kaimą, patikrinime taip pat dalyvavo Trakų rajono seniūno pavaduotojas, policijos pareigūnai, vėliau teko kviestis ir priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos specialistus“, – sakė Trakų rajono VMVT vyriausiasis veterinarijos gydytojas-inspektorius Kęstutis Muknickas.

Nuvykus į vietą, rasta upelyje gulinti išliesėjusi ir išsekusi karvė. Nusilpęs gyvulys savo jėgomis negalėjo užkopti upelio šlaitu ir, kaimo gyventojų teigimu, taip pragulėjo apie 4 dienas. Surastas karvės savininkas teigė neturintis pinigų ir galimybių tinkamai prižiūrėti gyvulį ar suteikti jam būtiną pagalbą.

Patikrinimo metu taip pat nustatyta, kad karvės savininkas dar laiko apie dviejų savaičių amžiaus telyčaitę, kurios taip pat tinkamai neprižiūri, neturi jokių pašarų, tvartas nemėžtas. Įvertinus situaciją, po netrumpų derybų savininkas sutiko atsisakyti savo gyvulių ir perduoti juos gretimo rajono ūkininkei, kuri sutiko karvę su telyčaite priglausti ir suteikti reikalingą gydymą.

Bendradarbiaujant su priešgaisrine gelbėjimo tarnyba ir talkinant vietos gyventojams pavyko  gyvulį iškelti ir kartu su telyčaite pervežti į naujus namus.Bendradarbiaujant su priešgaisrine gelbėjimo tarnyba ir talkinant vietos gyventojams pavyko gyvulį iškelti ir kartu su telyčaite pervežti į naujus namus. Visa surinkta informacija perduota policijos komisariatui ikiteisminiam tyrimui pradėti.

Trakų rajono VMVT pranešime spaudai dėkojama Trakų miesto seniūnui ir jo komandai, kurie žaibiškai sureagavo ir darė viską, kad gelbėjimas vyktų kuo sklandžiau. Taip pat dėkojama Trakų rajono policijos komisariato pareigūnams, puikiai atlikusiems savo pareigas, ir Semeliškių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos brigadai, kuri, nors ir menkai aprūpinta būtina įranga, bet sumanumo ir gerų norų dėka atliko puikų darbą.

„Taip pat reikia padėkoti ir paprastiems žmonėms, metusiems savo darbus ir pagelbėjusiems reikiamu transportu, papildoma įranga, bei Semeliškių gyventojai, kuri sutiko priglausti išsekusius gyvūnus. Nuoširdžiai dėkojama ir apie besikamuojantį gyvulį pranešusiai moteriai, nelikusiai abejingai gyvulio kančioms“, – skelbiama pranešime.

„Tik bendromis jėgomis galime pakeisti visų mūsų gerovę. Ne veltui sakoma: „Išgelbėjai gyvybę – išgelbėjai pasaulį“, todėl norėtųsi, kad tokių istorijų su laiminga pabaiga daugėtų“, – pabrėžė Trakų rajono vyriausiasis veterinarijos gydytojas-inspektorius Vaidas Jonušaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius