-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tvarkietis“ parlamentaras Remigijus Žemaitaitis panoro „truputį pašaudyti“ kormoranus

Parlamentarui „tvarkiečiui“ Remigijui Žemaitaičiui atrodo, kad su Juodkrantėje gyvenančiais į Lietuvos raudonąją knygą įrašytais kormoranais reikėtų kovoti juos šaudant.
Kormoranai
Kormoranai / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

„Ar nemanote, kad reikėtų leisti juos (kormoranus, – aut. past.) truputį pašaudyti, aš ir pats prisidėčiau“, – ketvirtadienį per Vyriausybės valandą Seime R.Žemaitaitis klausė Aplinkos ministro Gedimino Kazlausko. – Pats lankiausi tose vietose, kur jie gyvena, važinėjau ir mačiau, kas darosi. Patikėkite, tragedija. Visiška tragedija.“

Aplinkos ministras G.Kazlauskas parlamentarui priminė, kad šie paukščiai yra įrašyti į Lietuvos raudonąją knygą. „Į šią knygą gyvūnai šiaip sau neįrašomi, taigi, „truputį pašaudyti“ jų negalima. Kormoranų kolonijai neleidžiama plėstis ne žudant paukščius, o taikiomis priemonėmis“, – sakė ministras.

Kaip neseniai rašė dienraštis „Lietuvos rytas“, dauguma kormoranų jau išperėjo vaikus, tačiau paukščiams teks grumtis dėl palikuonių išsaugojimo.

Pasak dienraščio, jau kelerius metus kormoranai įvairiais būdais – blizgančiais vandenilio dujų pripildytais balionais, vėliavėlėmis, kaliausėmis, šaudomomis petardomis ir tarškalais – baidomi nuo lizdų, kad neišperėtų palikuonių. Taip mažinama kormoranų kolonija.

Juodkrantės kormoranų kolonija yra didžiausia Lietuvoje. Teigiama, kad ją sudaro apie 15 tūkst. paukščių. Jų išmatos nudegina medžių šaknis, todėl jie greitai nudžiūva. Paukščiais piktinasi ir žvejai, nes šie sulesa daug žuvies.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius