Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaikai kviečiami kurti gyvūnų teisių

Spalio 4-ąją, minint Pasaulinę gyvūnų globos dieną, visuomeninė organizacija „Gelbėkit vaikus“, Lietuvos kinologų draugija ir judėjimo „Žmonės už gyvūnus“ atstovai skelbia konkursą vaikams „Sukurk gyvūnų teises“.
Vaikas ir kačiukas
Vaikas ir kačiukas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Vaikai

Konkurse gali dalyvauti visi šalyje veikiančių vaikų globos namų auklėtiniai iki 18 metų bei jiems vadovaujantys auklėtojai.

Gyvūnų teisių sukūrimo konkursą skatina dviejų pagrindinių minėtų organizatorių idėjų įgyvendinimas. Kūrybine iniciatyva vaikus, visų pirma, siekiama supažindinti su vaiko teisėmis bei pareigomis, paskatinti jų saviraišką, drąsias mintis. Kita vertus, vaiko teisių ir pareigų pagrindu primenama, kad gyvūnai, gyvenantys šalia žmonių, taip pat turi teises: turi gyventi mylimi, saugomi ir prižiūrėti.

Anot „Gelbėkit vaikus“ generalinės sekretorės Rasos Dičpetrienės, gyvūnų teisių sukūrimą adresuojant vaikų globos namuose augantiems vaikams, buvo galvojama, kad iki šiol lauktų gyvūnų teisių aprašymą galėtų sukurti tie, kurie puikiai žino, ką reiškia rūpinimosi, šilumos, priežiūros ir meilės stoka. Socialiai jautresnė vaikų grupė, galvodama apie mažesnius už save, bus ugdoma išsamiau suprasti ir įsisavinti pagrindinius gyvybės saugojimo ir globos principus. Tuo pačiu toks kūrybinis darbas taptų ir prevencine sąmoningo elgesio su gyvūnais priemone.

Konkursas vyks iki spalio 19-osios – Tarptautinės dienos be smurto prieš vaikus. Vertinant laisvos formos vaikų kūrybinius darbus, konkurso organizatoriai ketina atsižvelgti į darbų originalumą bei minties tikslumą. Konkurso rezultatai bus paskelbti spalio 20-ąją interneto svetainėje www.gelbekitvaikus.lt, o nugalėtojams pranešta asmeniškai.

I vietos nugalėtojams dovanojama 1 dienos ekskursija į Vilnių, II vietos – speciali Lietuvos kinologų draugijos paskaita apie gyvūnus, o III vietos – visuomeninės organizacijos „Gelbėkit vaikus“ suvenyrai. Visų trijų laimėtojų grupių vadovai taip pat sulauks paskatinamųjų prizų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius