Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus S.Konarskio gatvėje – kruvina kačių egzekucija

Vilniaus S.Konarskio gatvėje antradienio naktį einančią moterį išgąsdino šunų lojimas. Tačiau dar labiau ji pakraupo pamačiusi, kad du dideli, šeimininko išvesti pasivaikščioti, šunys užpuolė ir sudraskė katę, kuri ieškojo maisto šalia esančioje kačių šėrykloje.
Prie S.Konarskio g. 30 rasta negyva katė
Prie S.Konarskio g. 30 rasta negyva katė / 15min.lt skaitytojo Vadimo nuotr.

Kaip 15min.lt pasakojo Lietuvos gyvūnų globos draugijos Vilniaus skyriaus vadovė Danutė Navickienė, pranešimų apie tai, kad šalia S.Konarskio g. 30 namo įrengtų kačių šėryklų randamos negyvos katės, ji gaudavusi ir anksčiau. Tačiau iki šiol nebuvo liudininkų, kurie būtų matę, kas gyvūnams nutinka.

„Tame kieme periodiškai kiekvieną mėnesį randa prie šėrimo vietų nužudytas kates. Vakar naktį atsitiktinai moteris pamatė, kaip kažkoks vyriškis su dviems dideliais šunimis pjudo katytę. Ta katytė ryte buvo rasta negyva“, – pasakojo D.Navickienė.

Gyvūnų globos organizacijos atstovė neslėpė pranešimų, kad šėrimo vietose randama papjautų gyvūnų, sulaukianti ne taip ir retai ir jie atkeliauja iš skirtingų Vilniaus vietų. Todėl kai kur specialiai katėms padaryti nameliai ardomi. „Katei tai yra kaip spąstai. Katė įeina į tą padarytą namelį ir šuo ją gali sudraskyti, nes ji nebeturi išėjimo“, – teigė Lietuvos gyvūnų globos draugijos Vilniaus skyriaus vadovė.

Gyvūnų globėjas Vadimas, besirūpinantis gyvūnais šiame sostinės namo kieme, pasakojo, kad istorija prasidėjo dar prieš ketverius metus, kai jis pradėjo savanoriauti „Gyvybės vagonėliuose“. Jo teigimu, kates šiame kieme nuo senų laikų šerdavo močiutės. Katės buvo sugautos ir paskiepytos bei sterilizuotos.

15min.lt skaitytojo Vadimo nuotr./Kačių aėrykla po daugiabučio namo balkonu.
15min.lt skaitytojo Vadimo nuotr./Kačių šėrykla po daugiabučio namo balkonu.

Žiemą gyvūnų globėjai namelius katėms apšiltindavo. Šėryklų iš viso buvo keturios, tačiau dabar beliko viena. Kitas, anot Vadimo, sugraužė šunys, tai įvyko tuomet, kai buvo papjautos dar kelios kiemo katės.

„Dabar jau suprantame, kad nameliai katytėms ne tik buvo prieglobstis nuo lietaus ir šalčio, bet ir tapo mirtinais spąstais, nes jos negalėdavo pasprukti nuo puolančių šunų. Žudynės prasidėjo jau žiemą, rasdavome toje pačioje vietoje sudraskytus kačiukus ir kovos už gyvybę pėdsakus, sudraskytus kruvinus namelius. Žmonės girdėjo, kai naktį kažkas išleisdavo didelius šunis, pasigirsdavo baisus lojimas, o mes ryte rasdavome suplėšytą lavonėlį“, – kraupią istoriją pasakojo Vadimas.

D.Navickienė tvirtino, kad apie įvykį bus informuota policija, tačiau esą įrodymų, kas taip pasielgė su bejėgiu gyvūnu, jie neturi. „Nuolat maitinamos katės nebebijo žmonių, pasidaro jaukios. Pranešime policijai, reikia informuoti apie tai, gal pasižiūrės. Įrodymų tik neturime. Ta moteris, kur matė naktį, buvo apimta šoko, išsigando, tad nieko nenufotografavo ir nelabai ką įsidėmėjo“, – apgailestavo Lietuvos gyvūnų globos draugijos Vilniaus skyriaus vadovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius