-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje, Kaune ir Šiauliuose į gatves išėjo dešimtys Berno zenenhundų

Trijuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose Šveicarijos šunų veislės Berno zenenhundų savininkai prisijungė prie pasaulinės akcijos – pasivaikščiojimo su Berno zenenhundais. Šia akcija stengiamasi atkreipti visuomenės dėmesį į beglobių šunų problemą.
Berno zenenhundai
Berno zenenhundai / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Šiaulietė Inga Garlauskienė, viena iš akcijos rengėjų, sako, kad pasivaikščiojimo su Berno zenenhundais akcija rengiama kone visame pasaulyje, kur tik yra šių šunų mylėtojų klubai. Lietuvoje ji vyko Vilniaus Kalnų parke, Kauno Laisvės alėjoje ir Šiaulių pėsčiųjų bulvare.

Šveicarijoje Berno zenenhundai iš kalnų veža sūrius – apie 140 kilogramų sveriančius vežimaičius.

Berno zenenhundai dėl savo charakterio ir išvaizdos nepalieka abejingų, tačiau pasaulyje yra šalių, kuriose šie išskirtiniai šunys atiduodami į prieglaudą.

Šveicarų zenenhundų mylėtojų klubas norėdamas atkreipti visuomenės dėmesį, pakvietė visus auginančius ir mylinčius šios veislės šunis jungtis prie pirmojo pasaulinio pasivaikčiojimo su Berno zenenhundais. Prie šios solidarumo akcijos visame pasaulyje jau prisijungė 87 šalys.

Akcija gimė Jungtinėse Amerikos Valstijose. Šie dideli ir draugiški šunys turėtų priminti kiekvienam norinčiam įsigyti šunį – būk atsakingas už savo augintinį.

I.Garlauskienė teigia, kad kol kas Lietuvoje dar nepasitaikė atvejų, kai Berno zenenhundai patenka į prieglaudas: „Gerai būtų, kad kiekvienas šuo turėtų savo mylintį šeimininką.“

Šiaulietis Žilvinas yra tikras Berno zenenhundų mylėtojas. Pirmąjį savo tokį šunį jis prižiūrėjo dešimt metų. Dabartiniam – jau pusketvirtų. „Tai draugiškas, didelis ir stiprus šuo. Šveicarijoje jis iš kalnų veža sūrius – apie 140 kilogramų sveriančius vežimaičius. Vieniems patinka motociklai, o man – Berno zenenhundai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius