Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos zoologijos sode auginamas žvairas jaguarundis gali tapti dar viena žvaigžde (video)

Leipcigo zoologijos sode auginamai žvairai oposumo patelei Heidi tapus pasaulio garsenybe, ne mažesnės sėkmės gali sulaukti viename netoliese esančiame gyvūnų parke laikomas žvairas kačių šeimos atstovas.
Jaguarundis Frankas
Jaguarundis Frankas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

14 metų jaguarundis Frankas gyvena Vokietijos rytuose esančiame Deličo zoologijos sode.

„Manau, daug žmonių (į zoologijos sodą) atvyksta vien jo pamatyti, – parko direktorė Katrin Ernst sakė naujienų agentūrai „Reuters“. – Jie stovi prie jo aptvaro ir šaukia jį vardu... Girdžiu tai iš netoliese esančio savo biuro.“

Pumoms giminingi jaguarundžiai gyvena Šiaurės ir Pietų Amerikoje.

Franko prižiūrėtojai mano, kad šio gyvūno žvairumas įgimtas – kitaip nei oposumo patelės Heidi, kuriai rega tikriausiai sutriko dėl netinkamos mitybos ankstyvame amžiuje.

Pustrečių metų Heidi tapo žvaigžde Vokietijoje pernai gruodį, kai jos nuotrauką išspausdino dienraštis „Bild“. Šis oposumas socialiniame tinkle „Facebook“ turi jau daugiau nei 300 tūkst. gerbėjų.

Be to, Holivudas „užverbavo“ Heidi, kad ji nuspėtų, kas pelnys JAV Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimus per ceremoniją, kurią Amerikos televizija transliuos vasario 27 dieną.

Frankas taip pat netrukus gali tapti garsenybe: „Bild“ praeitą savaitę paskelbė šio jaguarundžio nuotrauką ir parašė apie jį straipsnį.

Franko prižiūrėtojai mano, kad šio gyvūno žvairumas įgimtas – kitaip nei oposumo patelės Heidi, kuriai rega tikriausiai sutriko dėl netinkamos mitybos ankstyvame amžiuje.Tačiau kol kas Deličo zoologijos sodas nesulaukė pasiūlymų iš Holivudo arba reklamos agentų, nurodė K.Ernst.

„Žiūrėsime, kas bus toliau, – sakė direktorė. – Jeigu kas nors susidomėtų ir galbūt norėtų gaminti mažyčius šokoladinius jaguarundžius ar kažką panašaus, be abejo, mes neliktume nesusidomėję.“

Galbūt Frankas nėra žvaigždė iš prigimties kaip anksčiau Vokietijoje išgarsėję gyvūnai – pavyzdžiui, baltasis lokiukas Knutas ar velionis aštuonkojis „orakulas“ Paulis. Šis teisingai išpranašavo nugalėtojus prieš kiekvienas pernai vykusio pasaulio futbolo čempionato rungtynes, kuriose dalyvavo Vokietijos rinktinė, o jo pasirinkimą tiesiogiai transliavo dešimtys televizijų.

Jaguarundžių nuotaiką nelengva prognozuoti – jie yra iš prigimties vienišiai, gentainius pakenčiantys tik rujos metu.

Tačiau Frankas išsiskiria ne vien neįprastu žvilgsniu – jis yra pats seniausias Europoje gyvenantis jaguarundis patinas.

VIDEO: German Zoo Debuts Cross-eyed Eyra

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius