-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kipre – protestai dėl viešbučio darbuotojų žiaurumo: į šiukšlių spaustuvą įmetė šunį

Kipre poilsiaujantys turistai jau kelintą dieną rengia protestus prie viešbučio, kurio darbuotojai į šiukšlių spaustuvą įmetė ir mirtinai sužalojo septynių mėnesių šunelį Billy. Protestuotojai ragina atostogautojus iš viso pasaulio boikotuoti didžiausią šalies viešbučių tinklą „Tsokkos“, o Kipro valdžią – priimti gyvūnų teises užtikrinančius įstatymus, rašo dailymail.co.uk.
Protestas prie viešbučio
Šiukšlių spaustuve mirtinai sužalotas šuo Billy

Keturių žvaigždučių viešbučio „Anastasia Beach Hotel“ personalas iš pradžių neigė, kad šunelis į elektroninį šiukšlių spaustuvą buvo įmestas tyčia, tačiau vėliau turėjo šį faktą pripažinti.

Kartu su šiukšlėmis suspaustą šuniuką konteinerio dugne poilsiautojai rado leisgyvį. Jie iškvietė veterinarą, tačiau išgelbėti šunelio nepavyko. Billy nugaišo nuo daugybės patirtų lūžių.

Žiaurumas sukrėtė

Šunelį gydęs veterinaras Antonis Alkiviadesas sakė, kad Billy jau buvo komoje, kai jis atvyko į viešbutį.

„Mes buvo sukrėsti. Dar labiau šokiravo žinia, kad į šiukšlių spaustuvą gyvūnas buvo įmestas tyčia“, – sakė jis.

Šiukšlių spaustuve mirtinai sužalotas šuo Billy
Šiukšlių spaustuve mirtinai sužalotas šuo Billy

Net negaliu pagalvoti, kad kažkas galėjo jį tiesiog įmesti į spaustuvą. Tai barbariška, – kalbėjo šunelį aplankiusi poilsiautoja.

Veterinarijos klinikoje šunelį aplankė daugybė turistų. Daugiausia – iš Didžiosios Britanijos.

Britė Lynna Gandy sakė, kad vaizdas graudino: „Jis atrodė baisiai. Mažas, silpnas šuniukas. Net negaliu pagalvoti, kad kažkas galėjo jį tiesiog įmesti į spaustuvą. Tai barbariška“.

Kita moteris nuogąstavo, kad turistų ir vietinių Kipro gyventojų pyktis dėl šunelio buvo toks, kad galėjo kilti riaušės.

Protestavo prie viešbučio

Tūkstančiai žmonių internete pasirašė „Billy'io įstatymo“ peticiją, kuria Kipro valdžia raginama kuo greičiau priimti gyvūnų teises užtikrinančius įstatymus ir nubausti šuniuko skriaudėjus. Tuo pačiu turistai iš viso pasaulio kviečiami boikotuoti „Anastasia Beach Hotel“ ir kitus  „Tsokkos“ grupės viešbučius.

Kelionių agentūras toks boikotas ne juokais gąsdinti pradėjo po penktadienio protestų Kipre. Prie viešbučio „Anastasia Beach Hotel“ susirinkę keli šimtai žmonių reikalavo nubausti šuns skriaudikus.

Prieš vykdamas į Kiprą kitą kartą pagalvosiu dukart ir tikrai niekda neapsistosiu „Tsokkos“ grupės viešbutyje, – sakė poilsiautojas iš Londono.

Londonietis Rossas Breakwellas sakė, kad niekada nebūtų galėjęs pagalvoti, kad tokie dalykai gali vykti Europos Sąjungos šalyje.

„Aš esu šokiruotas ir pasišlykštėjęs. Prieš vykdamas į Kiprą kitą kartą pagalvosiu dukart ir tikrai niekda neapsistosiu „Tsokkos“ grupės viešbutyje. Visi turistai turėtų boikotuoti šią įmonę“, – sakė jis.

Šunelio skriaudėjus pasmerkti suskubo ir Kipro prezidentas Nicos Anastasiadesas. Pasak jo, šis įvykis yra „šalies gėda“.

Viešbutis pasiteisino

Tuo tarpu „Tsokkos“ viešbučių grupė pareiškė, kad dėl aplinkui besisukiojančio ligoto šunelio pirmiausia pasiskundė poilsiautojai.

„Viešbučio administracija sulaukė skundų, kad aplink viešbutį sukiojasi ligotas apskuręs šuo. Dviems darbuotojams buvo liepta jį pristatyti į gyvūnų prieglaudą, kad šuo sulauktų tinkamos pagalbos.

Deja, darbuotojai nesilaikė nurodymų ir su šuneliu pasielgė nežmoniškai. Toks jų elgesys bendrovei „Tsokkos Hotels“ nepriimtinas.

Kai tik adminsitracija sužinojo, kas nutiko šuneliui, jis iškart buvo nuvežtas pas veterinarus“, – išplatinatame pranešime spaudai nurodo „Tsokkos“ viešbučių grupė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius