Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

17 tūkst. ispanų sukilo prieš šunį Malagoje kankinantį lietuvį

Daugiau nei 17 tūkst. žmonių internete pasirašė peticiją, kad iš lietuvio išmaldos prašytojo Malagoje būtų atimtas šuo, rašo „Sur In English“.
Lietuvis su kankinamu šunimi
Lietuvis su kankinamu šunimi
Temos: 2 Šuo Malaga

Iš pirmo žvilgsnio, vaizdas visai žavus. Horro, 6 metų amžiaus labradoras, leidžiasi, kad savininkas jam uždėtų kepures, perukus, net aviatoriaus akinius, ir visiškai nesipriešina. Tačiau kažkas ne taip. Šuo sėdi neįprastai ramiai, nejuda ištisas valandas. Tol, kol lietuvis naudojasi juo tam, kad surinktų išmaldos. Paprastai jis tą daro netoli Malagos katedros, rašo žurnalistas Ignacio Lillo.

Horro taip ramiai sėdi ištisas valandas dėl to, kad jam yra uždėtas antkaklis su vidiniais spygliais.

Galima pamanyti, kad šuo yra puikiai išdresuotas, tačiau realybė žymiai blogesnė – ir per keturias dienas daugiau nei 16 tūkst. žmonių Change.org svetainėje pasirašė kreipimąsi į vietos valdžią, kad ši atimtų šunį iš šeimininko.

„Sociedad Protectora de Animales“ gyvūnų gelbėjimo grupė jau dėl to kreipėsi į teismą – tikisi įtikinti teisėją, kad šunį reikia perkelti į prieglaudą. Malagos gatvėse kelios savanorių grupės taip pat dėl to renka parašus.

„Sociedad Protectora de Animales“ prezidentė Carmen Manzano teigia, kad Horro taip ramiai sėdi ištisas valandas dėl to, kad jam yra uždėtas antkaklis su vidiniais spygliais – jį dengia kitas, odinis. Jos teigimu, šeimininkas antkaklį trukteli kaskart, kai šuo pajuda, – taip jį prismaugdamas ir sukeldamas didelį skausmą. „Jis sėdi aštuonias ar devynias valandas, negalėdamas palakti, pajudėti, atlikti gamtinių reikalų“, – sakė moteris.

„Kartą, kai jį mačiau, nupirkau buteliuką vandens ir leidau jam palakti man iš delnų. Vargšas gyvūnas buvo be galo ištroškęs, mirė nuo troškulio. Jis bandė atsistoti, dėl ko jo antkaklis prisiveržė. Jis iškart atsisėdo ir nustojo lakti. Šuo buvo persigandęs“, – „Facebook“ rašė vienas iš žmonių, kovojančių už Horro laisvę.

Problema ne tik ta, kad šuniui visą dieną neleidžiama atsigulti, paėsti, palakti, jis kankinamas antkakliu. Horro taip pat ir serga. C.Manzano teigimu, šeimininkas prieš kelis mėnesius buvo atvedęs šunį pas gyvūnų gelbėjimo grupės veterinarą ir prašė išspręsti Horro problemas su regėjimu. Veterinaras taip pat nustatė, kad gyvūnui – ir ausų uždegimas, paskyrė lašiukus, tačiau šeimininkas šuns daugiau nebeatvedė, ir dabar jis nėra gydomas, jo sveikata blogėja, teigia C.Manzano.

Vietos policija negali gyvūno paimti be teismo nurodymo. 

Teisinė situacija yra gana sudėtinga, nes Horro turi mikroschemą, kurioje – jo šeimininko vardas, tad vietos policija negali gyvūno paimti be teismo nurodymo. Skelbiama, kad kartą jis įkando vaikui gatvėje, tuomet buvo paimtas patikrinimui, tačiau grąžintas po dviejų dienų.

C.Manzano įspėja, kad vienintelė viltis Horro – teisėjo nurodymas nedelsiant paimti šunį iš šeimininko ir perkelti į prieglaudą, kur veterinarai pasirūpins jo sveikata.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius