Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

7 salos, kurias okupavo gyvūnai

Kviečiame susipažinti su septyniomis ypatingomis salomis, kuriose žmonės turi jaustis it svečiai, nes pagrindiniai jų gyventojai yra kurios nors vienos rūšies gyvūnai.
Taširodžimos sala
Taširodžimos sala / Wikipedia.org nuotr.

Taširodžima – kačių sala

XIX amžiaus pradžioje nedidelę Taširodžimos salą mėgo žvejai – jie čia apsistodavo nakvynei. Katės keliaudavo kartu su žvejais, tikėdamosi, kad šie pasidalys savo laimikiu. Ilgainiui žvejai ėmė tikėti, kad kačių elgesys išpranašauja orą ir sėkmę žvejyboje.

Pasak legendos, kartą saloje vienas žvejys netyčia užmušė katę. Žvejys palaidojo gyvūną ir toje vietoje pastatė šventyklą. Dabar Mijagio prefektūroje, kuriai priklauso Taširodžima, yra apie dešimt šventyklų katėms. Pačioje saloje suskaičiuojama apie pusšimtis paminklų katėms. Joje galima rasti ir katės formos pastatų.

Į salą draudžiama atvykti su šunimis. Visos joje gyvenančios katės nors ir yra laukinės, tačiau gana draugiškos. Salą pasiekti galima tik keltu. Nuo tada, kai žinia apie Taširodžimą pasklido socialiniuose tinkluose, joje ėmė lankyti vis daugiau turistų.

Vietiniai gyventojai, kurių čia gyvena vos apie šimtas, kates vertina kaip sėkmės ir turtų simbolį, jas maitina ir visokeriopai jomis rūpinasi. Tačiau daugelis kačių gyvena gatvėse, nes Taširodžimoje nepriimta laikyti jų namuose.

VIDEO: Tashirojima - Cat Island April 2014

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius