Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estijos metų paukščiu išrinktas purplelis

Estijos ornitologų draugija šių metų paukščiu paskelbė šalyje mažai tyrinėtą purplelį ir 2017-aisiais planuoja virtinę šiems paukščiams ir bendrai karveliams skirtų renginių.
Paprastasis purpleris
Paprastasis purpleris / Wikimedia Commons/Ulrich Prokop nuotr.
Temos: 1 Estija

Estijoje gyvena dviejų rūšių purpleliai – paprastasis (Streptopelia turtur) ir pietinis (S.Decaocto). Jų skaičius šalyje mažėja.

„Šios dvi rūšys yra tarp mažiausiai Estijoje ištirtų paukščių rūšių. Be to, pastaraisiais dešimtmečiais jų skaičius reikšmingai sumažėjo ir pas mus, ir (visoje) Europoje. Todėl mes norime geriau supažindinti su jais žmones ir, padedant paukščių stebėtojams, daugiau apie juos sužinoti“, – sakė Purplelio metų projekto vadovas Jaanus Eltsas.

Purplelio metais vyks mėgėjiškos poezijos, piešimo, atvirukų konkursai, gamtos vakarai, bus galima geriau susipažinti ir su kitais Estijos karveliniais paukščiais, nurodė draugija. Planuojama purpleliams ir karveliams skirti straipsnių ir radijo bei televizijos laidų. Vasario 14 dieną tradiciškai bus išleistas metų paukščiui skirtas pašto ženklas.

Tyrinėjant purplelius planuojama juos žieduoti, šviesti visuomenę apie jų paplitimą, gausumą, buveines. Todėl visų prašoma apie pastebėtus purplelius pranešti metų paukščio tinklapyje arba per išmaniuosius įrenginius.

Estijos ornitologų draugija šalies metų paukštį renka nuo 1995-ųjų. Purplelis yra jau 23-ias Estijos metų paukštis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius