Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jonaviečių augintinis – Afrikos keturpirštis ežys 

„Dieną ji miega, naktį – „gyvena“. Pieno negeria, nes jo duoti tiesiog negalima. Reaguoja į garsus ir nepažįstamus kvapus – kol kas tik tiek spėjome su juo susipažinti“, - apie savo šeimos augintinį pasakojo jonavietė Eglė Danilicienė.
Jonaviečių augintinis – Afrikos keturpirštis ežys
Jonaviečių augintinis – Afrikos keturpirštis ežys / Asmeninio archyvo nuotr.

Neseniai šeima įsigijo augintinį – Afrikos keturpirštį ežį. Kol kas gyvūnas dar mažas – telpa delne, tačiau jis augs maždaug iki tradicinio ežio dydžio. Ežys šeimai kainavo 60 eurų.

„Pamatėme, kad parduoda, ir panorome įsigyti. Iki šiol namuose laikėme tik paukščius – zebrinius amadinus. Naujuoju namų gyventoju labai džiaugiasi ir devynmetė duktė Ugnė“, – pasakojo jonavietė.

Ežio priežiūra, pasak E.Danilicienės, nėra sudėtinga. Jis gyvena erdviame narve, į kurį pripilpa pjuvenų, geria vandenį, o valgo mažų kačiukų maistą.

„Dar įtaisėme jam ratą, jis jame supasi – kaip voverė“, – sakė jonavietė.

Kartais jonaviečiai ežį išleidžia „į laisvę“, tačiau – su priežiūra: „Kol kas jis labai mažas, tad baisu, jog pasislėps kur tarp baldų, ir nerasime“.

Tiesa, ežys mėgsta šilumą, todėl šeimininkai stebi, kad virtuvėje, kur ir gyvena naujasis gyventojas, temperatūra nenukristų žemiau nei 22 laipsniai.

„Prieš naktį virtuvę pašildome įjungdami dujas, mat mus įspėjo, kad šaltis ežiui yra pavojingas. Jei bus per šalta, ežiukas gali tiesiog užmikti ir daugiau nebepabusti“, – sakė E.Danilicienė.

Augantys naminiai ežiukai išmoksta atpažinti šeimininkus pagal kvapą. Todėl šiems priartėjus arba paėmus gyvūną į rankas, ežiai nebesusiriečia į kamuoliuką, o jų spygliai būna „nuleisti“. Tačiau pykdami ežiukai ne tik pašiaušia spyglius, bet ir ima piktai puškuoti.

Nors laisvėje ežiai išgyvena 3-4 metus, augdami namų sąlygomis jie gali gyventi iki dešimties metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius