Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip saugiai atostogauti su katėmis

Prasidėjo atostogų metas. Kai kas iš jūsų keliaus su savo augintiniais. Puiku, jei katė įpratusi keliauti. Tačiau nieko gero, jei katė bijo automobilio burzgimo ar supimo ir nėra iš anksto pratinta važiuoti.
Katė palapinėje
Katė palapinėje / Mice.lt nuotr.
Temos: 2 Atostogos Katė

• Prieš kelionę katės nešerkite, nes supimas, staigus automobilio stabdymas gali sukelti seilėtekį ir vėmimą. Jei gyvūnėlis seilėjasi, galima prieš kelionę duoti medikamentų nuo vadinamosios supimo ligos, tačiau dėl jų vartojimo konsultuokitės su veterinarijos gydytoju.

• Į kelionę reikėtų pasiimti katei įprasto vandens ir maistelio. Ir kelionėje, ir naujoje vietoje tam tikrą laiką katė gali neėsti, tai natūralu. Apsipras – atsiras ir apetitas.

• Nors katės yra šilumos mėgėjos, ilgiau būdami gamtoje, pasirūpinkite pavėsiu (galima nupirkti lengvai surenkamą kačių palapinę).

• Saugiausia katę vežti kelioninėje dėžėje ant galinės automobilio sėdynės. Tačiau dėmesio: pasirūpinkite saugos diržais, jais tvirtai prisekite kelioninę dėžę prie sėdynės. Įvykus avarijai, dėžė išliks stabili, nesužeis kitų keleivių, neatsidarys.

• Grūsti į katės kelioninę dėžę tualeto dėžutę su kraiku tikrai neverta. Keliaudamos katės dažniausia nesituština. Verčiau išklokite kelioninio narvelio apačią vienkartinėmis drėgmę sugeriančiomis paklodėmis – prireikus, jas lengvai pakeisite.

• Nepamirškite katės petnešėlių (svetimoje vietoje, kol augintinė neištyrinėjo aplinkos, nerizikuokite paleisti vienos), skiepų knygelę, pirmosios pagalbos vaistinėlę, mėgstamą žaisliuką ir dubenėlius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius