Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ko verta šuns meilė?

Šunis mylintys žmonės juos augina, auklėja atsakingai, rūpinasi šunų mityba, higiena ir t. t. Ne kiekvienas net susimąsto, ką už tai jie gauna grąžos.
Pasivaikščiojimas su keturkojais
Pasivaikščiojimas su keturkojais / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.
Temos: 3 Sveikata Šuo Meilė

Nors šuns auginimo procesas visiems pradžioje pasirodo paprastas, kadangi mažas šuniukas atrodo meilus, vėliau tenka susipažinti ir su nemaloniomis situacijomis: šuo „pridirba“ ant kilimo, išsivolioja šiukšlėse, prižadina vidurnaktį, kad išvestumėte į lauką, patikrina ir ištuština ne vietoje paliktą rankinę. Tiesa, šunų mylėtojai niekada nedramatizuoja šių situacijų ir toliau laimingai gyvena su savo keturkojais augintiniais.

Skirtingą nuo minėtų šeimininkų nuomonę turi šunų nemėgstantys žmonės. Jie teigia,
jog šuo – tai be reikalo išleisti pinigai ir laikas. Jų nuomone, geriau neauginti šunų, o jei auginti, tai nebent kitą gyvūną.

Viena priežastis, kodėl šunų šeimininkai labai myli savo šunis ir jais labai rūpinasi, tai – besąlygiška šuns meilė ir ištikimybė šeimininkui. Be šių naudingų dalykų, šuo teikia ir kitų privalumų šeimininkui namie.

Laimingesnis žmogus

Šunys yra geri kompanionai, jie – ištikimi ir nori savo meilę atiduoti šeimininkui. Šunys gali pašalinti vienatvės jausmą (nes jie būna visada šalia šeimininko) ir sumažinti depresiją, liūdesį, kadangi kartais keturkojis priverčia šeimininką nusijuokti, pralinksmina. Tad, galima teigti, kad šuns turėjimas paverčia jus laimingesniu asmeniu.

Žemesnis kraujospūdis

Šį privalumą patvirtina daugybė mokslinių tyrimų. Įrodyta, kad šuns glostymas sumažina kraujospūdį. Naujausi moksliniai eksperimentai taip pat teigia, kad šunų šeimininkams žemas kraujospūdis netgi išlieka išsiskyrus su šunimi. Gyvenimas su šunimi sumažina stresą, suteikia daug malonių emocijų.

Ilgesnis gyvenimas

Ar žinote ilgo gyvenimo receptą? Tai laimės pojūtis ir ilgai trunkantis juokas. Jei esate laimingas, mąstymas nenuves jūsų ligos keliu – mažai stresuosite ir tikrai neįgysite depresijos. Ar žinote, jog net pasakojimai apie jūsų šunį savo šeimai ir draugams jums naudingi?

Žemesnis cholesterolis

Anglijoje ir Australijoje atlikti tyrimai parodė, kad šunų šeimininkai turi mažesnį cholesterolio kiekį ir mažesnę riziką patirti širdies smūgį. Įrodyta, kad šunų šeimininkai yra sveikesni nei vidutinis statistinis žmogus, tokios sveikatos priežastis – kasdienis pasivaikščiojimas ir treniruotės su šunimi.

Didesnė ištvermė

Kai kurie žmonės tvirtina, kad šunų šeimininkai turi didesnę psichinę ir fizinę ištvermę. Jie žymiai lengviau ištveria sunkias gyvenimo situacijas, ligas, nes jaučia aiškų siekį – rūpestį šunimi.

Visas jūsų šuniui atiduotas laikas iš tikrųjų yra naudingas ne tik šuniui, bet ir jums. Tik nepamirškite: tam, kad šuo jus mylėtų, būtinas šuns auklėjimas ir jūsų lyderiškas elgesys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius