Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kormoranų skaičius bus mažinamas daugiau kaip perpus

Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis patvirtino Didžiojo kormorano populiacijos gausos reguliavimo planą. Juo remiantis, didžiojo kormorano populiacijos dydis Lietuvoje iki 2018 metų neturėtų viršyti 2 000 perinčių porų. Dabar jų yra 5 400 porų.
Lietuvos pajūris: Juodkrantė – ten, kur ošia pušys, kvepia rūkytas karšis ir klykia kormoranai
Kormoranai / Wikimedia.org nuotr.

„Kormoranai baigia užgrobti gražiausius Lietuvos gamtos kampelius. Kažkada šių paukščių iš tikrųjų buvo nedaug, tačiau šiandien jų kiekį mes privalome reguliuoti ryžtingai, panaudodami net ir medžioklės priemones“, – pranešime spaudai cituojamas V. Mazuronis.

Didžiojo kormorano populiacijos gausa bus reguliuojama naudojant garsines ir vizualines baidymo priemones – kabinant veidrodinius siluetus ar rutulius, ištempiant lengvai pastebimus laidus, naudojant kormorano pavojaus balsą imituojančius garso įrašus, taip pat įvairius triukšmus bei šūvius, juos primenančius garsus, signalines raketas, pirotechnines priemones, signalizacijas, ultragarsą.

Populiacija taip pat bus reguliuojama paveikiant dėtis – jas užšaldant ir kurį laiką neleidžiant didiesiems kormoranams sugrįžti į lizdus ar apipurškiant ir ištepant kiaušinius specialiomis medžiagomis.

Didžiojo kormorano populiacijos gausa bus reguliuojama ir medžiojant.

Šių priemonių bus imamasi jei didžiųjų kormoranų kolonijoje perinčių porų yra daugiau kaip 100, jei jų yra mažiau – populiacijos gausos reguliavimo priemonės nebus vykdomos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius