Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Obamos augintiniai Bo ir Sunny gyvena Baltuosiuose rūmuose visai ne šunišką gyvenimą

JAV prezidento Baracko Obamos augintinių Bo ir Sunny gyvenimą vargiai pavadintum šunišku, tačiau jie ne vien tik ėda ir miega. Šie du portugalų vandens šunys – Bo su balta krūtine ir priekinėmis letenomis, ir visiškai juoda Sunny – yra tarsi Baltųjų rūmų ambasadoriai, labai populiarūs ir tokie pageidaujami, kad turi darbotvarkes kaip prezidentas.
Baracko Obamos šunys Bo ir Sunny
Baracko Obamos šunys Bo ir Sunny / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Visi nori juos pamatyti ir nufotografuoti, – sakė pirmoji ponia Michelle Obama. – Mėnesio pradžioje gaunu memorandumą su prašymu dėl jų darbotvarkių ir turiu patvirtinti jų pasirodymus.“

Šunys džiugino minias per tradicinį velykinių kiaušinių ridenimo renginį Baltųjų rūmų pievelėje, o Bo būna šalia M.Obamos, kai ji priima turistus per prezidento inauguracijos metines.

Šunys taip pat linksmino sužeistus karius ir vaikus ligoninėje, kuriuos pirmoji ponia aplanko kasmet prieš Kalėdas. Kokie pripažįstami yra Bo ir Sunny, rodo ir tai, kad sausio mėnesį pareigūnai areštavo vyrą iš Šiaurės Dakotos, kuris, pasak jų, atvyko į Vašingtoną pagrobti vieno iš augintinių.

Dabar septynerių metų Bo į Obamų šeimą atkeliavo 2009 metų balandį. Jis buvo dovana nuo velionio senatoriaus Edwardo M.Kennedy, kuris buvo svarbus B.Obamos 2008 metų prezidentinės kampanijos rėmėjas ir tapo artimu šeimos draugu.

Bo padėjo B.Obamai ištesėti pažadą dukroms Maliai ir Sashai, kad jos po rinkimų galės turėti šunį.

Beveik ketverių metų Sunny prie šeimos prisijungė 2013 metų rugpjūtį.

Bo turi ir „padėjėjo“ darbą – jis padeda Baltųjų rūmų, kurie turi nacionalinio parko statusą, vyriausiajam prižiūrėtojui Dale'ui Haney.

„Jis išeina kiekvieną rytą ir eina su Dale'u, ... ir būna su visais Nacionalinių parkų tarnybos vyrais. Pasižiūrėsi į jį – jis, taip sakant, vaikštinėja su jais ir apžiūrinėja augalus, – sakė M.Obama. – Galvoju, jis mano turįs darbą, nes vertina jį labai rimtai. Tad jei išeinu jo pažiūrėti, jis tartum ignoruoja mane, kai būna su savo darbuotojų komandos žmonėmis.“

Šunų gyvenimas tikrai yra neblogas.

„Jie gali sėdėti man ant kelių, sėdi ant mano kėdės, glaustosi prie manęs. Man patinka gulėti su jais ant grindų ir pūsti jiems į snukučius. Man patinka priversti juos bėgti ir vaikytis vienas kitą. Bet jie tokie mieli, man tiesiog labai patinka apkabinti juos, pamasažuoti“, – pasakojo M.Obama.

Prezidento augintiniai visuomet būna populiarūs ir daug prezidentų laiko šunis. Prezidentas Harry S.Trumanas, kaip žinia, patarė: „Jei nori draugo Vašingtone, įsigyk šunį.“

Prezidento George'o Busho anglų springerspanielis Millie net „parašė“ bestselerį „Millie knyga“.

Prezidento Billo Clintono šokolado spalvos Labradoro retriveris Buddy padėjo jam ištverti skandalą dėl jo romano su Baltųjų rūmų stažuotoja Monica Lewinsky.

Prezidento George'o W.Busho škotų terjeras Barney turėjo oficialų tinklalapį ir buvo filmukų „Barneycam“, kurie buvo filmuojami ant jo kaklo pakabinta kamera, žvaigždė. Kaip ir M.Obama, tuometinė pirmoji ponia Laura Bush dalyvavo rengiant tų filmukų scenarijus ir tvarkaraščius.

Prezidentas Lyndonas B.Johnsonas papiktino gyvūnų mylėtojus priešais naujienų fotografų objektyvus pakėlęs savo skaliką Himą už ausų.

B.Obama pernai pažadėjo „truputį apsitvarkyti“ prieš išsikraustydamas iš Baltųjų rūmų sausio mėnesį, nes šunys „kartais kai ką padraskydavo“.

M.Obama sakė, kad keturkojai šeimos nariai apskritai yra mieli, bet Sunny turi ir bjauresnę pusę.

„Žinot, ką ji kartais daro? Ji išsmunka iš virtuvės ir nusėlina pakakoti kitame Baltųjų rūmų gale“, – sakė pirmoji ponia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius